Last news in Fakti

29 Февруари, 2012 14:23 4 142 0

Арестуваха Трайчо Манекена за имотна измама

  • трайчо трендафилов-
  • трайчо манекена-
  • имотна измама

Трайчо Трендафилов – известен като Трайчо Манекена, е арестуван за подправяне на документи с цел присвояване на три апетитни имота в квартал столичиния „Манастирски ливади“. Заедно с него е задържан и 52-годишния Н.Т., съобщават от пресцентъра на МВР.

В началото на януари служители на „Икономическа полиция“ в столичната дирекция получили сигнал от граждани, че собствените им три съседни незастроени имоти в местността „Манастирски ливади-изток“ са присвоени от двама души – Трайчо Трендафилов /69 г./  и Н.Т. /52 г./ от София. Пред полицаите тъжителите разказали как при последното им посещение установили, че имотите са заградени с нова ограда и се охраняват от частно лице, което не ги допуснало там.

В хода на проверката се установило, че истинските собственици са обявили имотите си пред общинските власти и плащали редовно данъци за тях. Двамата задържани придобили имотите незаконно чрез т. нар. обстоятелствена проверка. При липса на документ за собственост възможността да се да получи констативен нотариален акт за собственост става чрез подаване на декларация до нотариус, заверка от общината и областната управа и потвърждение от трима свидетели. Полицаите установили, че истинските собственици на имота притежават нотариални актове и даже са предприели действия за издаване на документи за бъдещ строеж.

Трендафилов и Н.Т. се сдобили с необходимия им нотариален акт с подадена молба до нотариус, като използвали скица с променено съдържание. В Районна администрация „Триадица“ към Столична община служителите реагирали адекватно – попълнили декларацията, в която отразили, че трети лица се легитимират като собственици и отказали да издадат скица, която да послужи пред нотариуса. Служителите издали скица, която да послужи единствено пред Областната управа.

Двамата заличили част от съдържанието на истинския документ, представили го пред нотариуса и успели да го заблудят. Тримата свидетели, които се явили пред длъжностното лице, били техни познати и се включили в измамната схема.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, по случая било образувано досъдебно производство и повдигнато обвинение на двамата по чл. 212 ал. 1 вр. чл.20 ал.2 от НК. Двамата са известни на органите на реда - Трайчо Манекена за закана за убийство и хулиганство, а Н.Т. има регистрация за изнудване и измама.

Трайчо Трендафилов има дете от Мис "България" 99 Виолета Здравкова. Дъщеря им се казва Даная. Истината за това кой е бащата на момиченцето лъсна на бял свят по времето, през което Здравкова заедно с Даная, влезе в къщата на „Биг Брадър”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА