13 Септември, 2018 12:43 2 588 4

Телефонни измамници станаха жертва на шефа си

  • ало измамници

Седем телефонни измами за пет месеца – това е равносметката за семейство от Елховско. Твърдят, че са действали под принуда. Ощетени с десетки хиляди лева обаче са възрастни хора от района.

В ареста е мъж, който се представял за полицай, който уж работи срещу телефонните измамници. Така само при последния случай взел 27 000 лева, след като убедил жертвата, че парите ще помогнат за разкриване на престъпление.

Измамникът е действал заедно с жена си, която каза, че са само изпълнители.

Мъжът, по чиито указания са действали, остава неизвестен. Ана твърди,че мистериозният мъж следи не само жертвите си, но и тях. Парите оставят на определени места, но никога не са го виждали.

Ана Йорданова и съпругът й Йордан живеят в село Гранитово. През април неизвестен мъж се обажда по телефона и със заплахи ги принуждава да работят за него. Семейството трябвало да взема парите от измамените по телефона, предава bTV.

Залавят ги преди дни. Взимат пратка, оставена до училището, а охранителните камери ги записват. Всичко започва през март, когато на 76-годишната Дяна Димитрова се обажда мъж и се представя за неин внук, поискал да й намери безработни, които си търсят работа.

Тя го свързала със съседа си, а той – с други хора. Днес в селото се страхуват. Задържаният Йордан е в ареста. Утре от прокуратурата ще искат за него постоянна мярка задържане под стража.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Граматеон

    7 1 Отговор
    И с ударение (главна: Ѝ, малка ѝ) е знак от кирилицата. Този знак не е самостоятелна буква и не е вписана нито в българската, нито в друга азбука, а представлява просто буквата и с („тежко“) ударение върху нея. Ѝ е също така и дума (местоимение) в българския език.

    Замяната на ѝ с „й“ е неправилна, тъй като „й“ е буква, чието име в езиковедските среди е глайд, т.е. буква, която не може да се произнесе самостоятелно, затова се чете само в съчетания с други букви (например йо и йе). От друга страна ѝ е самостоятелна дума, чието използване е задължително и заменянето ѝ с букви и други писмени знаци е нарушение на правилото.

    Не е трудно - когато пишем на Български, нека пишем на Български. Използвайки комбинацията от Shift+X (на английска клавиатура) пишейки на Български получаваме тази толкова тайна и коварна буква.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Guest

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Граматеон":

    Когато коментарът е по-съдържателен, грамотен и смислен от статията.
  • 3 Темидец

    2 0 Отговор
    Е хайде поне изпълнителите,да видим в затвора,като ги няма поръчителите...
  • 4 KROMAZON

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Граматеон":

    Никога не е късно да научиш нещо ново, благодаря за комбинацията :) не знаех как се пише тази тайна буква.....