Last news in Fakti

2 Март, 2012 14:11 1 403 0

„Октопод“-а излезе в болнични

  • марчело джотолов-
  • октопод-
  • алексей петров
„Октопод“-а излезе в болнични - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд не можа да прецени, какво да прави с така нареченото дело „Октопод“. Причината е, че един от обвиняемите – Марчело Джотолов, който пострада вчера,  в момента е на операционната маса в „Пирогов“ и няма как да се прецени кога ще може да се яви в съдебната зала.

Съдът изпрати писмо до „Пирогов”, в което изиска бърза информация за състоянието му и за срока на възстановяване. В получения днес отговор обаче се казва само, че има разкъсан менискус на лявото коляно и към 10,30 ч е Джотолов е бил в операционна зала.

Няма никаква информация за срокове, но защитниците му обясниха, че няма как лекарите да дават срокове преди да е приключила операцията. Съдът реши да прати ново писмо със същите въпроси към „Пирогов”, а отговорите се чакат до 19 март, когато ще има извънредно заседание. В противен случай ще бъде наложена съответната санкция.

Адвокат Васил Василев категорично отхвърли съмненията на прокурора по делото Светлозар Костов, който заподозря сценарий в това заболяване. „Неволно си спомням тежките заболявания, които имаше обвиняемият Алексей Петров през есента на 2010 година. Имаше една експертиза, която препоръча три изключително спешни, неотложни операции на кръст, крак и сливици. Беше променена мярката заради тях и нито една не се случи”, заяви в четвъртък прокурор Костов и каза, че има съмнение и за травмата на Джотолов.

Днес адвокат Василев обясни, че неговия клиент Алексей Петров, който беше пуснат от ареста заради изтекла една година от разследването, а не заради заболявания, е имал правото да решава какво да прави със здравето си, както намери за добре и не е работа на прокуратурата да коментира този факт.

„Неуместни са каквито и да е коментари, когато става дума за човек, който не е задържан. Като гледам как се развиват психиатрично нещата с това дело, не изключвам да изкарат и софийският кмет, че е част от Октопода, защото улиците на София не са били почистени”, заяви адвокат Василев.

Той обаче разкри, че една от операциите на Петров била направена и минала успешно, а друг здравословен проблем в ареста му коствал белег за цял живот. „По отношение на другите му увреждания от мига, в който е излязъл на свобода, е на режим по препоръка на лекарите, който е насочен към това да се намира в състояние, което да му позволява да се явява по делото. Самият той желае делото да се реши в максимално кратък срок, защото едната от операциите, ако я направи, поне една година ще отсъства и няма да можем да гледаме никакво дело”, допълни Василев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА