Last news in Fakti

14 Септември, 2018 11:20 6 027 1

Свобода за ветерана от групата на Георги Илиев

  • антон динев-
  • георги илиев-
  • йордан стойков

Минчо Минчев обаче остава в ареста - бил с висока обществена опасност въпреки чистото съдебно минало

Свобода за ветерана от групата на Георги Илиев - 1
Снимка: Архив

Въззивната инстанция отмени ареста и пусна под парична гаранция Антон Динев, сочен от прокуратурата като участник в организирана престъпна група за разпространение на дрога в Бургаско, съобщи "Флагман".

Динев е един от четиримата обвиняеми в бандата, която според държавното обвинение се ръководи от 37-годишния Георги Илиев.

Арестите бяха извършени на 4 септември. Два дни по-късно по искане на прокуратурата Специализираният наказателен съд остави в ареста лидера Илиев и другите трима обвиняеми – Йордан Стойков, Минчо Минчев и Антон Динев.

Георги Илиев и Йордан Стойков изобщо не са обжалвали определението на първата инстанция.
Днес в Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) обаче се гледаха мерките на другите двама – Антон Динев и Минчо Минчев.

Втората инстанция е потвърдила постоянната мярка „задържане под стража” за Минчев, но е отменила тази на Динев, за когото е определена „парична гаранция” в размер на 3000 лева.
Съдът е преценил за последния, че са налице основателни подозрения, че е извършил престъпления, но не и че има опасност да се укрие или да извърши друго криминално деяние.

По отношение на Минчо Минчев обаче АСНС е решил, че има опасност да извърши ново престъпление не само заради високата степен на обществена опасност на деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност, но и заради данните, че през инкриминирания период по настоящото дело същият е разпространявал наркотични вещества, което независимо от чистото му съдебно минало го определя като личност с висока степен на обществена опасност.

„Ето защо съдът намери, че за изпълнение на целите на мярката за неотклонение най-подходяща се явява „задържане под стража“”, посочват от АСНС.

Според прокуратурата групата е действала от началото на 2018 г., а при обиските е открито значително количество дрога – над 1 кг канабис, метамфетамин, кокаин и хашиш.

Определенията на АСНС са окончателни и не подлежат на обжалване и протест. Втората инстанция е била в изцяло дамски състав – съдии Красимира Костова, Красимира Райчева и Магдалена Лазарова.
Припомняме, че пуснатият под гаранция Антон Динев е най-възрастният от обвиняемите – на 39 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    7 0 Отговор
    Няма опасност да се укрие , ама после ги търсим с Интерпол, и това са наркотици алоооо съдиите за разпространение има един чл от нпк и е от опг , Мале Мале