Last news in Fakti

2 Март, 2012 16:10 2 585 0

Смекчиха обвиненията за убийството в "Студентски град"

  • илко радев-
  • марио данчев-
  • студентски град

Прокуратурата пусна под гаранция задържания Илко Радев

19-годишният Илко Радев, задържан за убийството на съквартиранта си Марио Данчев в Студентски град, е пуснат под парична гаранция в размер на 1000 лв., съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова. Момчето излиза от ареста по решение на прокуратурата, която се е отказала да внася искане в съда за постоянното му задържане.

След анализ на всички събрани доказателства, прокуратурата е предприела изменение на обвинението срещу Илко Радев – умишлено убийство, причинено чрез превишаване пределите на неизбежна отбрана. Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението.

Засега е установено със сигурност, че в стаята е имало 4 лица, обвиненият се е отбранявал. Нанесени са множество удари, всички участници са имали телесни наранявания. Причината е смърт поради нанасяне на удар в задната част на тялото.

19-годишният Марио момче беше убит в стаята си в общежитие в Студентски град след пиянско сбиване. Студентът от УНСС е прободен фатално с нож в сърцето след свада с участието неговия брат близнак и още двама младежи. В стаята четиримата се сбиват, всички са пияни, с изключение на съквартиранта на близнаците – Илко.

Другите двама младежи, участвали в скандала - Мартин Данчев и Владимир Борисов, бяха разпитани и освободени. Очакват се резултатите от експертизата, назначена във връзка с убийството на 19-годишния Марио Данчев. Назначени са и кръвни проби, за да се установи дали са действали под влиянието на упойващи вещества.

„Задържаният за убийството в „Студентски град” е бил с 0% съдържание на алкохол в организма“, заяви вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. „Това лице от Добрич е бил с 0% съдържание на алкохол в организма и той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край”, обясни Цветанов. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА