Last news in Fakti

1 Март, 2012 15:22 1 602 1

Оставиха в ареста обвинения за убийството в Студентски град

  • студентски град-
  • илко радев-
  • марио данчев
Оставиха в ареста обвинения за убийството в Студентски град - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура е поискала задържане под стража за 72 часа за 19-годишния Илко Радев от Добрич, задържан във връзка с инцидента в Студентски град. Той е обвинен за убийството на съквартиранта си Марио Данчев от Перник.

19-годишният Марио момче беше убит в стаята си в общежитие в Студентски град след пиянско сбиване. Студентът от УНСС е прободен фатално с нож в сърцето след свада с участието неговия брат близнак и още двама младежи. В стаята четиримата се сбиват, всички са пияни, с изключение на съквартиранта на близнаците – Илко.

Другите двама младежи, участвали в скандала - Мартин Данчев и Владимир Борисов, са разпитани и освободени. Очакват се резултатите от експертизата, назначена във връзка с убийството на 19-годишния Марио Данчев. Назначени са и кръвни проби, за да се установи дали са действали под влиянието на упойващи вещества. Продължава работата по досъдебното производство.

„Задържаният за убийството в „Студентски град” е бил с 0% съдържание на алкохол в организма“, заяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов. „Това лице от Добрич е бил с 0% съдържание на алкохол в организма и той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край”, обясни Цветанов. 

„Колегите работиха вчера много усилено заедно с наблюдаващия прокурор и това, което прокурорът е преценил е, че това е лицето, към което трябва да се повдигне обвинение за 72 часа. Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано”, посочи министърът.

На въпрос за полицейското присъствие в „Студентски град”, Цветанов заяви: „Какво предлагате да направи полицията? Нали не възприемате, че полицейското присъствие трябва да бъде на всеки един ъгъл, където има шумни компании, млади хора? Смятам, че проблемът е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията. Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото”.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора. „В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно”, посочи Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина

    0 0 Отговор
    Ами виновно е момчето,искало е да си почине,а е било и трезво,заключило се е без да иска!!!Никой нищо не е чул нито е разбрал!!!Общество,култура,отговорности и т.н.това са пълни глупости!Защо са и на България умни,еродирани,възпитани,мислещи,знаещи млади хора,ами ако измислят нещо добро?Разбира се че Цветанов е прав,господи,какво общо има държавата с възпитанието на младите или със социалната среда например?!?разбира се че е виновно семейството.Просто-"Материалът е лош".
    Саболезнования на семейството на загиналото момче!