Last news in Fakti

29 Септември, 2018 15:40 5 202 14

ГДБОП: Педофили правят секс с деца

  • педофил-
  • деца-
  • секс

Изнудват родителите им с откупи по €5000

Педофилите са много активни в различните социални мрежи, форуми и сайтове. Те масово се представят за деца и след като спечелят доверието на момчето или момичето му предлагат да правят виртуален секс пред камера.

Записват видеочата, а след това започват да изнудват децата да се срещат с тях на живо. Така се стига и до реални сексуални контакти. Те отново се записват и така изнудването продължава и става все по-агресивно.

За тази опасна практика предупреди на форум в Хасково за интернет безопасност и кибер сигурност началникът на "Компютърни престъпления" към ГДБОП Явор Колев, цитиран от в. "Монитор".

Той даде ценни съвети на ученици от Хасково и Димитровград как да се предпазват в интернет, за да не станат жертви на престъпления по време на публичната дискусия от серията "Безопасен интернет за хората" в рамките на кампанията "Безопасен интернет за ЕС". Тя се организира по идея на евродепутата Ева Майдел, която е посланик на инициативата.

Най-уязвими за сексуална експлоатация са децата на възраст между 8 и 12 г. Годишно се разкриват по над 100 случая на сексуални посегателства. Колев предупреди, че педофилите дебнат в много сайтове, като jivotno.com и други за запознанства, както и в социалните мрежи.

Също с видеозаписи се изнудват и възрастни, но основно за пари. Откупът, поискан от кибер престъпниците в последния разследван случай, е бил между 3000 и 5000 евро.

Специалистът от ГДБОП предупреди и за опасностите от хакерски атаки. Той посочи, че има фирми, които са ужилени от хакери със суми от порядъка на 600 000 евро или 350 000 паунда. Престъпление е и хакването на профили във Fscebook или електронни пощи. Учениците бяха предупредени да са бдителни и при пазаруването в интернет, където могат да им откраднат личните им данни. Потенциално опасни са сайтовете, където цените на стоките са в пъти по-ниски.

Колев препоръча на младежите да използват "къдрави" пароли с различни символи, букви и цифри. Паролите трябва да се сменят периодично и да се записват на тефтер. Учениците бяха посъветвани да ограничат изявите си в социалните мрежи и да не качват предизвикателни снимки, с които е по-вероятно да станат жертви на педофили.

На по-късен етап при кандидатстване за работа пък може да имат проблеми, защото много от работодателите все по-често проверяват профилите на своите бъдещи служители в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мразя рублороби, но обичам майките им

    12 21 Отговор
    А некрофилите го правят с трупове. Геронтофилите - с дъртаци. Зоофилите - с животни. Русофилите - с мъже. За нещо друго да ни информирате?

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 браво краво

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    А ти от първите ли си -педафилче.

    Коментиран от #9

  • 5 Дрънки

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "соросоидни кърлежи":

    Гейове са грижовни и влюбчиви и обикновенно не са насилници като педофилите , двете състояния са доста различни , във Франция бях 2 години и с течение на някои обстоятелства се запознах с много гейове и лесбийки и никой от тях нямаше педофилски наклонности
  • 6 Коментар

    4 0 Отговор
    А ГДБОП.
    КОНСТАТИРА.
    СТАТИСТИКА
    ДОД МИНАЛИЯТ МЕСЕЦ 230лв.
    А ГДБОП КОНСТАТИРА
  • 7 Гост

    7 2 Отговор
    Смъртна присъда за тия изверги
  • 8 Обикновен Бг

    7 1 Отговор
    Изнудва ли би ли !!!!!!! Ще бъдат веднага запознати с цухтромбона АК-74 , и еднопосочен билет към витишките гори.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Фак

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    А герберите, с кой го правят?! 😀
  • 11 Читател в Библиотеката

    3 0 Отговор
    Към г-н Явор Колев :Намерете списъка на посетителите на бой-клуба до Енергопроект за периода 1990-1994г.(бивш фронт-офис на Кинтекс и ИНКО)и ще откриете зародиша на педибой модата в посткомунистическа Б-я.А Шашмата ще ви разкаже кой е кой преди 10.11.89. и как бързо се ходи на "Развигор"1.
    Като се разровите здраво в тази помия може и да ви направят и м-он, ако още не сте.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Оптимус

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Оптимус":

    Дали обиждам някого???? А политиците и магистрати и ченгета не обиждат ли жертвите на престъпността, с престъпната си немарливост, непукизъм? Та вие сте на постовете да борите престъпността, да я унищожавате, а я поддържате? Що за хора сте изобщо и имате ли глави, души? Що са гаавра с човека, със закона сте самите длъжностни в тая кочина? К законни пишете и тях не спазвате и само пари лапате и само пари и привилегии искате? Че самите институции не спазват законите писани от тях, как искате престъпниците да ги спазват?
  • 14 Новината

    0 0 Отговор
    Нещо не стана ясно как и за какво педофилите изнудват "възрастни" ? Авторите на статията за пореден път са "замели с метла и лопата" някакви трошици и ето ти новината...