Last news in Fakti

9 Март, 2012 13:15 1 068 0

Рекорд на спипани тениски -менте

  • агенция митници-
  • рекорд-
  • тениски

Контейнер с 810 кашона, пълни с рекордните 58 320 тениски с фалшифицирана търговска марка „NIKE”, задържаха служители на Митница Бургас. Огромното количество ментета е трябвало да бъде изнесено от България за САЩ през гръцкото пристанище Пирея, съобщават от Агенция „Митници“.

Това е най-голямата пратка с фалшифицирани облекла на тази марка, задържана досега у нас.

Това са потвърдили и оторизираните адвокати в България на официалния правопритежател на търговската марка.

Контейнерът е задържан на 5 март 2012 г. при операция на дирекция „Митническо разузнаване и разследване” на Централно митническо управление и отдел „Митническо разузнаване и разследване” към Митница Бургас. Стоката е декларирана в Митническо бюро Сливен. По документи износител е фирма от Сливен, като пратката е натоварена в Ямбол на контейнер, превозван с камион на българска транспортна фирма.

При извършената митническа проверка на контейнера със стоката е установено, че той съдържа фалшификати на търговската марка „NIKE”. Според етикетите на задържаните фалшиви маркови тениски, те били произведени в Гърция.

Пратката с фалфивите маркови облекла е задържана в Митница Бургас. В изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения за случая са сезирани правопритежателите на търговската марка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА