11 Октомври, 2018 18:33 2 281 8

Съдят майка и дъщеря, хвърлили бебе от 7-ия етаж

  • убийство-
  • бебе

Окръжната прокуратура в Перник внесе в съда обвинителен акт срещу 46-годишната Ваня Тодорова и 21-годишната й дъщеря Симона Иванова за предумишленото убийство на новороденото бебе на младата жена, съобщиха от държавното обвинение.

Жестокото престъпление бе извършено на 13 август 2017 година в Перник. Майката и дъщерята живеели в апартамент на седмия етаж в блок в комплекс "Тева" в миньорския град заедно с брата на Ваня, страдащ от психично заболяване, и майка им.

В края на 2016 г. 20-годишната тогава Симона се усъмнила, че е бременна. Направила си тест, който дал положителен резултат. Момичето казало само на майка си - 45-годишната Ваня Тодорова. Двете изпитвали страх от реакцията на бабата на Симона, поради което решили да скрият бременността от своите близки и от съседите и да умъртвят детето след раждането му. През следващите месеци Симона успешно скривала бременността си, въпреки напредването й, като не търсила медицински грижи и помощ за проследяването й.

На бабата направило впечатление, че внучката й е наедряла, особено в областта на корема, но тъй като последната рядко излизала от вкъщи и нямала приятели, не допускала, че причината за това е бременност. Дори на поставен от нея въпрос под формата на шега в тази насока, майката и дъщерята категорично отрекли такава възможност.

Привечер на 13.08.2017 г. всички обитаващи жилището били у дома. Около 19 ч., докато била в кухнята, Симона усетила болка в корема и споделила това на майка си. Бременната жена влязла в едно от санитарните помещения, където останала около двадесет минути. През това време тя родила момченце, след което повикала майка си.

Симона показала новороденото на Ваня, което мърдало, с думите „махни го, изхвърли го“. 45-годишната жена взела бебето и го поставила в пластмасова кофичка, освен това почистила следите от раждането в тоалетната, за да не разберат близките им.

Симона излязла на терасата, огледала навън и като се уверила, че няма хора, казала на майка си да изхвърли детето, след което отишла до вратата на кухнята. Ваня се приближила до терасата и изхвърлила детето навън, заедно с плацентата и кърпичките, с които почиствала следите.

Новороденото паднало от терасата на седмия етаж в затревена площ на междублоковото пространство. Същата вечер майка и дъщеря не разговаряли за това и държанието им по никакъв начин не издавало стореното от тях пред останалите обитатели на жилището, които през цялото време се намирали в друга стая и нищо не разбрали. По-късно двете жени легнали да спят.

Междувременно около 19:45 ч. жена, живуща в съседния блок, забелязала от терасата две едри кучета да душат около тялото на изхвърленото новородено, за което първоначално предположила, че е кукла. Тя споделила за видяното със съпруга си, който отишъл да провери.

На място мъжът установил, че това е новородено дете, без признаци на живот. Той веднага подал сигнал на тел. 112.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е установено, че момченцето живяло около пет-десет минути, родено е зряло и жизнеспособно. Смъртта му е настъпила бързо, била е неизбежна и се дължи на съчетана черепно-мозъчна и коремна травма и счупване на двете бедрени кости и гръден прешлен.

По делото е била извършена ДНК експертиза, от която е видно, че вероятността на Симона Иванова да е биологичната майка на новороденото дете от мъжки пол е РР = 0,9999927.

Предстои делото да продължи в съда. Ако майката и дъщерята бъдат признати за виновни, те може да получат доживотен затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nqkoy

    20 1 Отговор
    на бесилото !!!!!
  • 2 гост

    19 0 Отговор
    Що за изроди.
  • 3 Бай вую

    16 0 Отговор
    Изроди
  • 4 Бай Митьо Очите

    0 2 Отговор
    Пиуе със зеуе.
  • 5 На дойче веле в уститиш

    5 0 Отговор
    Лелеееееее холивудски сценарии за филм на ужасите !!!!!!!!!! Тексаско клане пасти да яде !!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Mimi

    2 0 Отговор
    Ето нагледен пример за последствията от псевдо моралните норми и вероятно умствена ограниченост.
  • 8 gost

    0 0 Отговор
    За тази жестокост трябва да понесат възможно най-тежкото наказание. Как с лекота може да отнемеш един живот. Смъртта не е решение, нека страдат цял живот.