Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 14:20 2 314 2

Задържаха недекларирани 42 000 евро на митницата

  • недекларирани-
  • митница

Глобата е в размер на една пета от стойността на парите

Недекларирани 42 000 евро задържаха митническите служители на МП Калотина при проверка на лек автомобил.

В следобедните часове на 9 октомври 2018 г., на Митнически пункт Калотина, пристигнал лек автомобил с немска регистрация, в който от Западна Европа пътували съпрузи - турски граждани.

Мъжът и жената заявили, че нямат нищо за деклариране, но при последвалата щателна митническа проверка в дамската чанта на съпругата, прилежно опаковани в текстилна торбичка и в найлон, били открити купюри от по 500 евро.

Задържаната недекларирана сума възлиза на 42 000 евро, с левова равностойност 82 144.86 лева. На същия ден по случая е било образувано бързо досъдебно производство по описа на Митница Столична под надзора на Районна прокуратура Сливница, което е приключило със сключено между страните споразумение.

С определение на съда на подсъдимите е наложено наказание „глоба" в максимален размер - една пета част от недекларираната сума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 hold up

    3 0 Отговор
    Само тези са хванали а другите ,които не са могли!?