Last news in Fakti

12 Март, 2012 15:32 1 623 4

Семейство получи присъди за разпространение на дрога

  • пловдив-
  • наркотици-
  • хероин-
  • дилъри-
  • присъда

Пловдивският окръжен съд осъди ромско семейство - Николай Борисов, Борис Христев и Виолета Андонова за разпространение на дрога.
          Николай Борисов беше признат за виновен в това, че на 31.05.2011 г. в гр. Пловдив е държал с цел разпространение и на същата дата на публично място – в клиника „ Торакс ” е разпространил на Борис Кузманов 11 грама хероин на стойност 984 лв.
          Борис Христов и Виолета Андонова бяха признати за виновни в това, че на 31.05.2011 г. в гр. Пловдив в съучастие са държали с цел разпространение 5 г. марихуана и 0, 4 г. хероин на обща стойност 51 лв. и за Борис Христов деянието е извършено при условията на опасен рецидив.
          За извършеното престъпление подсъдимия Николай Борисов беше осъден на две години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в  размер на 10 000 лв.
         За извършеното престъпление подсъдимия Борис Христев беше осъден на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим .
         За извършеното престъпление подсъдимата Виолета Андонова беше осъдена на една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. 
          Борис Христев живеел на семейни начала с Виолета Андонова, а Николай Борисов й бил син. Христев и Борисов заедно изградили схема за разпространение на наркотични вещества на дилъри на улично ниво и наркотичнозависими лица на територията на гр. Пловдив. По – голямата част от наркотиците Христев давал на роднините си, за да ги продават на дребно в района на ул. „ Ландос ”. Андонова ги подпомагала, като укривала хероина и следяла района за полиция. Тя уведомявала двамата подсъдими при появата на полицейски служители и изхвърляла укривания наркотик.
         През месец април 2011 г. в полицията била получена оперативна информация, че лица от ромски произход, идентифицирани като Христев и Борисов, се занимават с разпространение на наркотици.
         На 31.05.2011 г. отново постъпила оперативна информация според която Борисов същия ден в 13.30 ч. трябвало да се срещне с лекар в клиника „ Торакс ”, установен като  д – р Борис Кузманов, акушер - гинеколог.
          Било организирано наблюдение на клиника „ Торакс ” и след излизането на Борисов оттам, той бил задържан. Д – р Кузманов също бил задържан и у него бил открит 11 грама хероин.
         По – късно бил задържани и Борис Христев и Виолета Андонова, а при обиск в дома им били открити наркотични вещества, част от които Андонова се опитала да изхвърли в тоалетната.
         Подсъдимитe  се признаха за виновни и между тях и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.
       Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на  обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 николай маринов

    0 0 Отговор
    Лошото в случая е че тези присъди не решават проблема. Ще ги пуснат след време , и пак същото. Чувството за безнаказаност ще продължи да ражда все повече и повече дилъри , и съответно все повече потребители. Почвам да се убеждавам че управляващите нямат икономически интерес да спрат разпространението на дрога , на цигари и алкохол менте , на проституцията по пътищата , на нелегалните заложни къщи , на пунктовете за скрап изкупуващи крадени метали.......... Да изброявам ли още ????? И ако сте съгласни с писаното до тук , да попитам – какво в същност върши правителството освен да си раздава бонуси и да краде от хазната ?

    Коментиран от #3

  • 2 Нели

    0 0 Отговор
    Аз мисля,че за тези трябва да има смъртна присъда. За такива смърт !!!
  • 3 Bg 2

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "николай маринов":

    @1 И аз мисля , като теб нямат интерес !
  • 4 anonimen!!!

    0 0 Отговор
    НЕ САМО ЧЕ НЯМАТ ИНТЕРЕС, А ДОРИ ПОЛУЧАВАТ ОБЛАГИ
    ДО ''Нели'' СМЪРТ-не защото стават грешки и тогава???
    -АКО НЯКИЙ ТИ СЛОЖИ В ЧАНТАТА НЕЩО И ТЕ ''НАКИСНАТ'' ТРЯБВА ЛИ СМЪРТНА ПРИСЪДА А ???