Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 10:17 4 096 9

Хванаха ловен надзирател с крадени дърва

  • ловен надзирател-
  • крадени дърва-
  • вълкосел

Мехмед Бошнаков от Плетена падна в капан на колегите си и гранична полиция 

Товарен микробус „Мерцедес”, незаконно транспортиращ дърва и управляван от ловен надзирател от „ДЛС Дикчан”, е задържан на 23 октомври в 21,50 часа близо до сатовчанското с. Вълкосел.

Нарушението е разкрито след установени липси на дърва за огрев от временен склад и предприети действия от страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП, съобщава struma.com.

При съвместната проверка служители от „ДЛС Дикчан” и Гранична полиция в Гоце Делчев задържат превозното средство. Водач на буса е Мехмед Джамалов Бошнаков от с. Плетена– ловен надзирател в стопанството, който транспортира незаконно 4 пр. кубически метра иглолистни дърва за огрев.

Дървесината е без превозен билет, не е маркирана с контролна горска марка и е без пластини с идентификационен номер. Проверяващите съставят протокол за нарушението, с който е разпоредено задържането на микробуса и откраднатата дървесина.

От страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП са изискани писмени обяснения от нарушителя. За извършените нарушения по Закона за горите, уронване престижа на стопанството и злоупотреба със служебно положение на ловния надзирател ще бъдат наложени най-строги наказания съгласно Кодекса на труда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трънчев

    19 0 Отговор
    Смешници! Наказание според Кодекса на труда!
    НЕ! Затвор, за назидание на останалите тарикати и глоба!!!
    Иначе няма оправия.
  • 2 ПНСД

    19 0 Отговор
    Спрял да се отчита и изгорял... Имитиране на дейност от ДКС-та и Гранична полиция. Циганите и приближените до властта, които крадът дърва кога ще ги хванат???
    Няма друго толкова пъто население както българското! Реже си гората за да изнесе парите под формата на покупка на луксозни стоки (автомобили, дрехи, техника и т.н.) и така парите се вливат в чужди икономики... Но Бай Ганьо си е прост и няма да се промени и след хиляда години...
  • 3 ЪРП

    15 0 Отговор
    МАФИЯТА ОТ ГЕРБЕРАСКИ ГИНКОПИТЕЦИ ИЗВЪРШВА ТОТАЛНОТО, НЕЗАКОННО И ДИВАШКО ИЗСИЧАНЕ НА ГОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!
    ИЗСЕЧЕНИ СА ВЕЧЕ НЕВЕРОЯТНО ГОЛЕМИ ТЕРИТОРИИ ОТ ГОРИ И ВЕКОВНИ ГОРИ И СА ИЗРАВНЕНИ СЪС ЗЕМЯТА ЦЕЛИ ХЪЛМОВЕ, БЕЗ ДА Е ЗАСАДЕНО И 1 ДРЪВЧЕ!!!!!!!!!!!!!
    ЧУМАТА ОТ ГИНКОПИТЕЦИ УНИЩОЖАВА БЪЛГАРСКИТЕ ВЕКОВНИ ГОРИ И КОРУМПИРА И КОНТРОЛИРА ВСИЧКИ В ГОРСКИТЕ СТОПАНСТВА!!!!!!!!
    ГОРСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ПО ЗАКОН ТРЯБВА ДА ОПАЗВАТ И ДА ИЗВЪРШВАТ ПО НЯКОГА КОНТРОЛИРАНА САНИТАРНА СЕЧ, СЕГА СА ПРЕВЪРНАТИ В ТОТАЛНИ БРАКОНИЕРИ, КОИТО ОРГАНИЗИРАТ БЕЗКОНТРОЛНАТА И ДИВАШКА СЕЧ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ ПО ЗАПОВЕД НА ГИНКОПИТЕЦИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 ежко бежко

    3 1 Отговор
    Ето го още един от многото ,,здравомислещи,,...!

    Коментиран от #8

  • 5 Голям прос

    7 0 Отговор
    Да беше само дърва, бракониерски лов и риболов също. Тия хора по балкана пари за дърва и месо не дават . Ползват планината все едно е тяхна.
  • 6 бсфн

    5 0 Отговор
    Вижда човека ,че шефовете му и управниците крадът той да не е по прост,а колко ли дивеч е избил когато не е време за дърва.
  • 7 гост

    5 1 Отговор
    Докато такава измет не се хвърли за назидание за 10г. ефективно в затвор, няма нищо да се промени. Какво като го уволнят. Той ще плати на следващия кмет хилядарка и пак е в играта, защото с два превоза си е избил подкупа. А някоя баба си мисли, че има гора.
  • 8 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ежко бежко":

    Имам предвид крадеца!!!!
  • 9 Не на закона

    3 0 Отговор
    За първи път ли се вижда това , елате в странджата около босна село Звездец и Граматиково и ще се хванете за главите. Тук това е нормално ,работи се денонощно а си имат и охрана която ги пази . Всички в горските стопанства искат гонене,всички са крадци и комунисти.?