Last news in Fakti

4 Февруари, 2014 10:28 19 136 24

Ловен надзирател застреля две каракачанки

  • ловен надзирател-
  • застреля-
  • кучета-
  • каракачанки

Впоследствие се оказало, че кучетата си имат собственик

Отново случай на непредизвикана жестокост към животни бе регистриран у нас. 42-годишен мъж от Исперих – ловен надзирател, умъртвил с огнестрелно оръжие две кучета, порода каракачанки, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Разград.

Той стрелял по животните около 17 часа вчера по пътя Драгомъж – Исперих, на около 30 метра след табелата за края на населеното място. Малко по-късно се оказало, че кучетата си имат собственик – 20-годишният Т.Х. от Драгомъж.

Ловният надзирател предал доброволно малокалибрена ловна карабина. След извършения оглед на местопроизшествието труповете на кучетата са откарани за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство по чл.325 Б, ал.1 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    13 4 Отговор
    Браво на човека!Като се замисля можел е да вкара един в крака и на Т.Х. от Драгомъж ,защото е оставил едри и агресивни кучета без надзор.

    Коментиран от #4, #24

  • 2 Хрисофор Карамфилов

    12 2 Отговор
    Кучета които се пускат свободно ,трябва да бъдат с каишка и вързана за нея спънка ,за да не гонят всичко живо наоколо. Така се знае ,че кучетата имат собственик ,а не са озверели от глад свободно скитащи хищници.Каракачанките са смели и опасни кучета пазачи и като нищо могат да натиснат някоя баба. Жалко за кучетата ,но собственика им сам си е виновен .Ловният надзирател просто си е свършил работата за която му се плаща.
  • 3 PROFESIONALISTA

    4 11 Отговор
    Жалко за кучетата, тоя явно е някакъв изрод, защото всеки знае, че такива кучета не се срещат всеки ден сред бездомните, и все трябва да са на някого. Тоя е искал просто да отстреля нещо, и е използвал момента, че не могат да го барнат при дадените обстоятелства. Ако не му отнемат разрешителното, скоро ще направи и по-голяма беля....
  • 4 vlad

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Коко":

    Коко, дано на теб ти го вкарат.
  • 5 Христо Христов

    14 4 Отговор
    Прави са и Коко и Христофор, защото кучетата с истински стопанин не се шляят като бездомни мастии по пътя... Да не говорим, че са големи , агресивни и по тази причини - опасни за всеки срещнат. Браво на ловния надзирател, който трябва да бъде награден! По скоро на Влад ще му го вкарат, ако са мъжи и има "щастието" да ги срещне из полето!

    Коментиран от #6

  • 6 PROFESIONALISTA

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Христо Христов":

    А той като е такъв разбирач, що не ги е хванал или обезопасил по нормален начин, а е трябвало да си избие комплексите на неуспял ловец и да ги гръмне?
  • 7 TODOR STOYANOV

    3 6 Отговор
    ВИДЯХ КОМЕНТАРИТЕ...ПОЗВОЛИЛИ СТЕ СИ ДА ДАВАТЕ ОЦЕНКА ЗА НЕЩА,КОИТО ДОРИ НЕ СТЕ ВИДЯЛИ,КОЕТО АВТОМАТИЧНО ВИ ПРАВИ НЕДОСТОЙНИ!КУЧЕТО,КОЕТО ВИЖДАТЕ НА АВАТАРА МИ СЕ КАЗВАШЕ ВИКТОРИЯ ФОН ВАСИ,ПРЕКРАСНА 62 кг. НЕМСКА ОВЧАРКА...ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ БЕШЕ ОТРОВЕНА НА "БУНАРДЖИКА",ЗАЕДНО С ОЩЕ ЕДНО МЪНИЧЕ.СЛУЧВА СЕ ДОКАТО КУЧЕТАТА СА НА РАЗХОДКА СЪС СТОПАНИТЕ СИ...БЕЗ ДА СА АГРЕСИВНИ И БЕЗ ДА ПРДИЗВИКВАТ НИКОГО!ПРОСТО НЯКОЙ(ДА УМРЕ В Л..НА) Е РЕШИЛ,ЧЕ ТРЯБВА ДА УБИЕ!АЗ СЪМ ЛОВЕЦ ОТ 18 ГОДИНИ,ВЪОРАЖЕН СЪМ КАТО САМОЛЕТОНОСАЧ,ИМАМ БОЕПРИПАСИ ЗА ЕДНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА,НЕНАВИЖДАМ БЕЗДОМНИТЕ,НЕИМУНИЗИРАНИ ЦИГАНЕТА,КОИТО РОВЯТ В КОФИТЕ,ВАДЯТ ПО НЯКОЙ ЛЕВ,ХАРЧАТ В МАГАЗИНА ДО НАС,ПОСЛЕ НИЕ СИ ПОЛУЧАВАМЕ РЕСТОТО И ДАВАМЕ ПАРИЧКИ НА ДЕЧИЦАТА СИ...ВСИЧКИ ЗНАЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...АРЕ СТИГА ВЕ МАЙНА.ТРЯБВА ЛИ ДА ЗАСТАНА НА ТЕРАСАТА И ДА ОТСТРЕЛВАМ ТОЗИ "ДИВЕЧ" ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА ТЪРЧИМ ПО ДОКТОРИ,ЩОТО ВИДИТЕ ЛИ НЯКОЙ СИ С НЕИЗМИТ Г.З НИ ЗАРАЗИЛ С Е-КОЛИ ИЛИ КВОТО И ТАМ ДА Е!НЯМА ЛИ ДА НАПРАВЯ УСЛУГА НА ОБЩЕСТВОТО(ИЗТЕРЗАНОТО)АКО РЕДУЦИРАМ КОНСУМАТОРИТЕ НА БЕЗПЛАТНА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ В "СТОЛИПИНОВО"?!КАК МОЖЕ ВЪОБЩЕ ДА АДМИРИРАТЕ УБИЙСТВО НА КУЧЕ...ТОЗИ ГОРСКИ БЪДЕТЕ СИГУРНИ ГО Е НАПРАВИЛ ОТ СКУКА,ЗА ОТМЪЩЕНИЕ ИЛИ ПРОСТО ДА СИ ПРОСТРЕЛЯ ОРЪЖИЕТО!ДВЕ КАРАКАЧАНКИ МЪРТВИ...ЗА ЛУДО!САМО ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ ОНЯ ГОРЕ СЕДИ ДОЛУ ГЛЕДА И С КАКЪВТО АРШИН МЕРИТЕ С ТАКЪВ АРШИН ЩЕ ВИ МЕРЯТ!ОБОЖАВАМ КУЧЕТАТА И КОНЕТЕ,НО ПЛЮЯ НА СТРАХЛИВИТЕ,КОВАРНИТЕ И НИЗКИТЕ!АРЕ,ЧЕ МНОГО СЕ РАЗПЕНИХ МОЯТА БАБКА...СВЕТЛА И

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Хрисофор Карамфилов

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "TODOR STOYANOV":

    Приятел истински ме разсмя.Този горски за да ги хване едновременно тези кучета трябва да е бърз като Бен Джонсън и да са поне двама , освен това да издържа на хапане Пробвал ли си някога да хванеш чуждо куче , ако то не иска да бъде хванато , ако искаш мой приятел има каракачанка можеш да дойдеш и да се пробваш да я хванеш.

    Коментиран от #19

  • 9 Рашко Ломския

    9 3 Отговор
    Собствениците на кучета да се замислят, защо не спазват законите? Аз не съм видял нито един собственик на куче, който да разхожда кучето си по правилата.Има малки деца които лапат всичко от земята като бягат и се гонят по градинките а там на всякъде кучеки изпражнения, няма непрепикано дърво, какво дърво то няма непрепикана гума на кола в града. Или намордник това куче да няма и намордник, еми извинявайте, то е все едно да си изкарал един пистолет и да си стреляш на воля в тълпата. Питбули, Ротвайлери, Овчарки, добермани, догоаржентино и какви ли не породи убийци, собственика го пуснал на воля. Да бяга. Що изпохапани хора има не е истина. И после плачат а заклаха ми кучето, отровиха го, застреляха го... То беше много добро кученце. Лятото пред очите ми Ей таъв главанак избяга след като кучето му нахапа по главата едно едногодишно детенце направо в количката, майката се хвърли да го пази, нахапа и краката песа а собственика вика пусни, пусни и песа като се умори да хапе пусна и на мига офейкаха. Няма извинете, нещо да помогнем..
  • 10 Хрисофор Карамфилов

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "TODOR STOYANOV":

    Имаш пълното право да си бесен ,колега .И аз на твоето място бих побеснял ,и аз съм ловец от 7г и аз се грижа за кучета Твоят случай е коренно различен от този който коментираме и няма никакво сходство. В единият случай има стопанин който спазва ПРАВИЛАТА и за жалост някой помияр в човешки образ хвърля отрова в града ,докато ти си разхождаш кучето. Като ловец знаеш ,че свободно пуснати кучета ,без отличителни белези впоследствие образуват глутници и започват да ловуват за себе си и се превръщат в хищници Горският може да е бил прав ,а може и да не е ,но аз не мога да го съдя за това че има хора немарливи към своите кучета ,а и той си е изпълнил задължението ,ако съм те засегнал с нещо колега извинявай и НАСЛУКА
  • 11 Коко

    7 2 Отговор
    ТОДОРЕ, този който си има брада трябва да си има и гребен. Искам да кажа ,че ако искаш да имаш куче ,котка ,пушка и др. трябва да се грижиш за него!
  • 12 вальо

    7 1 Отговор
    колеги,аз имам азиатски овчарки 2 ,никога не съм си позволил да ги пусна извън двора си,имал съм и питбули по 4-5 наведнъж----никога не са напускали моята собственост.не мога да се начудя на хора които са си напускали помиярите и после ревът че някой ги е изтрепааал или на него са му чупили главата.имам комший които имат и те големи кучета и ги пускат без поводи,ама те не хапели били кротки----но децата и майките знаят ли дали е така или първо изпадат в истерия и шок като ги приближи това куче----думи нямам ,моето дете също се е пребирало разтреперано в къщи от такова (добро куче)и му чупих ръката на собственика.нека ме съдят за делата а аз да не рева за децата браво на горския... п.с----извинявам се за липса на главни букви но копчето се прее.а и се включва чат пат сори.
  • 13 EMSKI

    3 1 Отговор
    Собственика на кучетата е 20-годишен,сега разбирате причината за проявената безотговорност-да пуснеш подобни породи кучета свободно,би трябвало да е равносилно на присъда-"закана за убийство". Деянието на надзирателя е формулирано като "непредизвикана жестокост",което е правилно.Вече според закона за лова и работните задължения на надзирателя,ще се определи правомерно ли е това убийство на животни.
  • 14 Бай Иван

    1 6 Отговор
    Каракачанките са хубави кучета.Собственика на пушката явно е някакъв прост с комплекси,то общо взето само такива ходят по полетата с пушки.Лошото е ,че си е изкарал бесовете на невинните кучета,Сега трябва да го осъдят!Ми човека вероятно си ги е пуснал да побягат малко на свобода а онзи не знам защо е трябвало да ги застреля.

    Коментиран от #18

  • 15 TODOR STOYANOV

    4 1 Отговор
    ПИЧОВЕ, ЗА ХРИСТОФОР И КОКО СЕ ОТНАСЯ,А И ЗА ДРУГИТЕ ПОД МЕН,ПРОЧЕТЕТЕ НАПИСАНОТО ОТ МЕН В ПРЕДНИЯ ПОСТ ВНИМАТЕЛНО!ТА МОЯТА БАБКА СВЕТЛА И ПАМЕТ КАЗВАШЕ : "ЩО СИ СИ ДРОБИЛ ТВА КЕ СИ СРЪКАШ!"МЛАДЕЖА НА 20 ОТ СЕЛО ДРАГОМЪЖ СИ Е ЗАРТИЛ ЖИВОТИНКИТЕ ЗАЩОТО Е ПРОФАН,ЛОВНИЯТ НАДЗИРАТЕЛ(С МАЛОКАЛИБРЕНА КАРАБИНА...ТИХО И КОВАРНО ОРЪЖИЕ) СИ Е НАПРАВИЛ КЕФ!СЕГА И ДВАМАТА ЩЕ БЛИЖАТ РАНИ!ВЗЕМЕТЕ ОТНОШЕНИЕ ПО КОМЕНТАРА МИ ЗА ЦИГАНЕТАТА И ЗАРАЗИТЕ,КОИТО РАЗНАСЯТ В МОЯ ГРАД И ВЪВ ВАШИТЕ ПРЕДПОЛАГАМ!НАСЛУКА НА ХРИСТОФОР,АЗ СЕ ОТЧЕТОХ ТОЗИ СЕЗОН С ДВА БРОЯ

    Коментиран от #22

  • 16 Някой в Bg.

    5 0 Отговор
    За циганетата си прав, съгласен съм, но за каракачанките не съм. Напълно съм съгласен с Христофор Карамфилов, че трябва да си носиш последствията и отговорността за собствеността си. Човешкият живот е над всичко и не можеш да го сравняваш с нищо друго.
  • 17 EMSKI

    3 3 Отговор
    Каквото и да е куче,на който и да е....остава си куче с животински инстинкти!!!! Не може да се разкарва свободно без контрол от собственика,иначе е част от глутница която има съвсем други правила-убий за да живееш ,и пази си територията-това са основните правила.Тези кучета могат да разкъсат здрав и силен мъж,мястото им не е там,но не те са виновни.
  • 18 EMSKI

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Иван":

    Моите уважения към теб,аз съм "гражданин",но по стечение на съдбата се занимавам със земеделие.Каня те на село...ей така на въздух,да видим колко "животни",ще пожелаят да те ухапят? Лежи си пред лаптопа и не се занимавай със "селски" работи!!
  • 19 PROFESIONALISTA

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хрисофор Карамфилов":

    Ако не може да ги обезопаси по някакъв начин, значи не е никакъв горски и никакъв кучкар. Има си начини, да не говорим, че в малките градове и села всичко се знае- на кого са, какви са , защо са там и т.н... Просто тоя темерут си е начесал крастата да постреля на живо месо и трябва да си понесе последствията.
  • 20 Хрисофор Карамфилов

    0 3 Отговор
    Аз на това искам да обърна внимание ,да се прави разлика между скитащи кучета ,без опознавателни ,и отличителни белези,и кучета със отговорни стопани.За това какви щети нанасят скитащите кучета на хора и животни е писано достатъчно много.Всеки разумен човек в даден момент ,а и дори през целият си живот е принуден да избира между по малкото зло ,независимо дали му харесва или не.
  • 21 гошо прупрунков

    1 1 Отговор
    първо порода каракачанка няма . второ това са овчарски кучета които за да пасат стадото няма как да са вързани в двора .
    и трето породата каракачанска овчарка или по точно българко овчарско куче не е агресивна порода и не напада хора .
    защо всички софиянци си мислячт че кучето трябва да е на каишка като се разхожда ,съгласен съм ако се отнася за софия, но по селата кучета се използват за работа само не ми казвайте че очаквате и ловно куче да гони дивеч докато е на каишка .
  • 22 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "TODOR STOYANOV":

    Колега проблема с циганите е меко казано страшен. От много години държавата в лицето на нашите продажни политици развъжда една непродуктивна и дърпаща България към дъното прослойка.Тази прослойка единственото което прави най-добре е да се явява на избори.Минават като марокански скакалци през села и паланки и след тях руини.Сега ги гледаме и в горите и деретата където ловуваме ,с каруци и резачки ,събарят големи и здрави дървета .Гоним ги разбира се ,стреляме във въздуха .Започнаха да идват нощем.но не спряха.Когато държавата отсъства какво може да се направи.
  • 23 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    няма право да ги застрелва
  • 24 Клмн

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коко":

    Кокич тр те сложим на мястото на кученцата .....;