Last news in Fakti

26 Октомври, 2018 21:31 3 051 4

Столични полицаи иззеха 61 старинни монети

  • старинни монети-
  • културни ценности

Задържан е 54-годишен мъж, предлагал ги противозаконно за продажба

В хода на полицейска операция за противодействие на престъпления с културно- исторически ценности е задържан 54-годишен пловдивчанин, предлагал за продажба старинни монети на организирана нумизматична сбирка в София.

При предприетите процесуални действия на място полицаите намерили и иззели множество монети с видим археологичен произход. Последвало претърсване в жилище в столицата, ползвано от мъжа под наем, откъдето били открити още монети с културно-историческа стойност.

Резултатът от назначената съдебно-археологическа експертиза на общо 61 монети показал, че те притежават характеристиките на движими археологически обекти и културни ценности по смисъла на Закона за културното наследство.

Събраните по досъдебното производство материали са докладвани в Софийската градска прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    32 2 Отговор
    Мале мале.Заловиха Ал Капоне
  • 2 Пешо

    35 1 Отговор
    Значи Васил Черепа може да има монети, а другите не могат да имат! Това са ДАНС, БОП - МВР и Специализираната цацаратура.
  • 3 чам

    33 1 Отговор
    Тия ръждясали пари се продават навсякъде по битаците в Европа свободно , само в България са ценност по измислен антикултурен начин.

    Коментиран от #4

  • 4 От немско

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "чам":

    Прав си. Има ги по битаците средно качество , има и ментета от сребро. Продават се свободно .