Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 14:04 3 204 15

Заковаха служител на НАП с 15 бона подкуп

  • подкуп-
  • служител-
  • нап

Общият размер на поискания подкуп е бил 45 хил. лв.

Служител на НАП е заловен в момента на получаване на подкуп от 15 хил. лева. Това каза административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг във връзка с образувано досъдебно производство срещу служител на НАП за подкуп.

Русинова обясни, че образуваното досъдебно производство е след успешна акция на служители на ГДБОП под ръководството на Софийската градска прокуратура.

В рамките ѝ е задържано лице, служител на НАП, който е заловен в момент на получаване на първия транш от поискан от него сума, уточнява Фокус.

Прокурор Русинова поясни, че служители на НАП са били определени със заповед да извършат ревизия на търговско дружество.

В последствие въпросните служители са провели няколко срещи с управителя на дружеството. При първата от тях те са го уведомили, че по отношение на неговото дружество са установени недекларирани печалби в размер на 800 хил. лева. Служителите са предложили да му бъде изготвен акт само за 16 до 20 хил. лева. За целта управителят на дружеството е трябвало да им предостави сумата от 45 хил. лева.

Сигналът за поискания подкуп е подаден от самия управител и в последствие служителят на НАП е заловен при получаването на първия транш от 15 хил. лева, които са му били предадени в центъра на столицата.

Емилия Русинова уточни, че служителят е задържан за 72 часа и предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража, а процесуално следствените действия по случай продължат, като има и още заподозрени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бау

    13 2 Отговор
    Направо да го заключват в центрълния та да стане булка на БИЦЕПСА !!!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Имитация на дейност

    13 2 Отговор
    Една лястовичка пролет не прави, знаем че цялата ни държава е този принцип"
    Неудобните ги залавяме, а ОСТАНАЛИТЕ ВЪВ ВСИЧКИТЕ СФЕРИ И СТРУКТОРИ В ДЪРЖАВАТА ???
    Още нямаме сведения кой прибираше денгите от пашапортите, кьор фишек и прах пошек дим за пред обикновенните хорица .
    Тинтири минтири

    Коментиран от #5

  • 3 Мяу

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "бау":

    Само да не стане като с Иванчева и да го пуснат по здравословни причини,те всички престъпници се разболяват от неизлечими болести като ги заловят.

    Коментиран от #6

  • 4 Управител

    10 0 Отговор
    Доста елегентно .... явно се е замислил че ако си плати данъците и глобите ще му излизе по тънко ...
  • 5 Руснак

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Имитация на дейност":

    Няма угода на неуравновесения електорат на БСП.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 щрак

    10 4 Отговор
    НАПълнили са си джебчетата ! Сега, ще се появят фейсбук плъхове защитници, които ще настояват за освобождаване, както за оная корумпираната кметица !
  • 8 мдаа

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "бау":

    да сигурно
  • 9 гост

    7 0 Отговор
    Ами другите? Колко са така? 100, 1000 или колко? От този 40, от друг 20, после как служителя живее в Банкя в лукс и ходи на почивки по екзотични курорти със годишна заплата от 15х.лв.? Нали, ама никой не ги пита откъде имат пари, те министрите не питат, какво остава дребните рибки. Просто този не е имал чадър.
  • 10 гост

    5 0 Отговор
    В град Добрич е ежедневие искането на подкупи .
  • 11 гост

    6 0 Отговор
    В Добричкия - НАП са Ужас направо си искат.
  • 12 страничен наблюдател

    8 0 Отговор
    Този данъчния не е сам в подкупа Те са целия екип в проверката
  • 13 ЕКСПЕРТА

    3 0 Отговор
    БУШОН
  • 14 Боне крайненеца

    0 1 Отговор
    Само толкова ли? Нищо работа!
  • 15 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Как да не ми е мъчно за оня едрия човек от Златица? Всички се изсилват и ругаят, че тези били "комунисти". Нищо подобно - това са "законни бандити", от горе до долу и обратно! И не виждат как и кой ще се наеме да неутрализира алчната и престъпна бюрократична сган в страната ! Само да посмее - ще го съсекат насред София като Ст-Стамболов..............