Last news in Fakti

9 Декември, 2018 14:17 2 640 4

Разкриха незаконна печатница за документи в Костенец

  • печатница-
  • костенец

Допълнително са били открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси

Разкриха незаконна печатница за документи в Костенец - 1
Снимка: МВР

Незаконна печатница за документи е разкрита при полицейска операция в Костенец, съобщиха от МВР.

На 4 декември по обяд, в хода на планирана полицейска операция, служители на сектора "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Костенец пристъпили към претърсване на частен имот в Костенец, обитаван от 58-годишен криминално проявен и осъждан мъж.

От адреса са иззети пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса, множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация, шофьорски книжки, корици на дипломи и копия от бланки на документи, бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места, метални форми с изобразени на тях букви и цифри, метални плаки - заготовки, ксерокопия на документи за самоличност, печати на учебни заведения включително и нотариални, както и заготовки за такива.

Допълнително са били открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както иразлични други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност, информират от вътрешното ведомство.

Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Районната прокуратура-Ихтиман, 58-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само дипломи ли

    10 4 Отговор
    А бюлетините за ГЕРБ не са ли вече напечатани? Затова подскачат като чуят за машинно гласуване, там далавери не могат да правят, затова не го искат!
  • 2 смях

    12 3 Отговор
    Тази операция е голяма грешка. Сега ще уволнят всички участници в нея. Заради тази операция доста отговорни другари от ГЕРБ, с прочетени по една книга, ще останат без документ за висше образование. Дори за министърката на правосъдието, госпожа Цачева от ГЕРБ, съм виждал публикации, че нещо не е наред с дипломата за юрист. Те, в ГЕРБ, са подредени тиква-калинка, тиква-калинка, други няма.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Костенец

    2 0 Отговор
    Светослава, в град, село или вили Костенец се развива действието?