Last news in Fakti

19 Декември, 2018 15:30 2 526 5

Откриха 1 тон алкохол в нелегален казан

  • нелегален алкохол-
  • нелегален казан

Ударът е на територията на област Варна

Откриха 1 тон алкохол в нелегален казан - 1
Снимка: Агенция Митници

Около 1 000 литра етилов алкохол откриха в нелегален „казан за ракия“ във Варненско служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Варна.

На 14 декември 2018 г., митническите служители извършват проверка по оперативна информация в стопанска постройка. Те установяват на мястото съоръжение за дестилиране на етилов алкохол в работен режим.

Обектът не е регистриран като специализиран малък обект за дестилиране, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. На територията на обекта са открити и около 1000 литра наливен етилов алкохол, с характеристики на ракия, в различни по обем пластмасови туби. За алкохола не са представени при проверката никакви документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. Съоръжението за дестилиране и алкохолът са иззети. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Още 270 литра нелегален етилов алкохол с характеристики на ракия са иззети от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ при друга проверка на 7 декември 2018 г. в частен имот в област Варна. Алкохолът е открит в пластмасови туби, съхранявани в битово помещение. Собственикът на имота не е представил при проверката никакви документи за платен или обезпечен акциз за алкохола.

Общо 1590 литра нелегален етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн за пушене са иззети от митническите служители от Митница Варна при извършени проверки в рамките само на последните 20 дни срещу нерегламентирано производство и търговия с акцизни стоки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Centurion

    12 0 Отговор
    И какво,човек не може да има 270 л ракия ли???Познавам хора с по 500/600 но си е тяхна.Това не значи, че продават,или че я правят нелегално.
  • 2 Неграмотни журналя

    9 1 Отговор
    1000 литра не са 1 тон, бе шимпанзета.
  • 3 Нали много се радваха на мутрата

    8 0 Отговор
    На ви сега ГЕРБ, и ракията ни взеха. Утре и за жените си ще плащате данък. Мутрата е свикнал само да изнудва, ако още ги търпим, и за въздуха ще плащаме!
  • 4 Казанджия

    7 0 Отговор
    Долу ръцете от домашната ракия , бирници мръсни !
  • 5 Митница Варна

    0 0 Отговор
    ВЕШ...ЛИ ПРАЗЖН...ИЦ..И НА ВШ..ИЧШ..КИ ХЛЪЦ НАЗЖДРАВЕ