Last news in Fakti

10 Януари, 2019 14:11 1 117 2

Мазилка падна върху ученик в класна стая

  • мазилка-
  • ученик-
  • класна стая

Ученикът е с охлузвания на ръката

Дете пострада, след като мазилка падна от тавана на класна стая. Инцидентът е станал в училище „Христо Ботев” във варненския квартал "Аспарухово”. Ученикът е с охлузвания на ръката, предаде "Дарик".

Класната стая ще бъде ремонтирана, а цялата сграда е проверена, съобщиха от Община Варна. Проверка по случая е назначена и от Регионалното управление на образованието.

През последните години на училище "Христо Ботев" са отпуснати над 100 000 лв. за ремонти на покрива и на санитарни помещения, за подмяна на дограми и на котел.

Оглед на сградния фонд на варненските училища започва по инициатива на общинската дирекция "Образование и младежки дейности". Оттам припомнят, че директорите на учебните заведения са разпоредители с делегирани бюджети, в рамките на които са длъжни да поддържат в изправност материално-техническата база.

При необходимост и преценка те имат възможност да предлагат ремонтни дейности за включване в капиталовата програма на общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цоне

    3 3 Отговор
    По татово време в 3 или 4 клас така ми падна една картина на Георги Димитров от стената на главата... първата реакция на учителя тогава беше, да види картината .... дали и няма нещо!
    Никой не би обърна внимание, нито на кръвта, нито на цицината....
  • 2 дискриминация

    2 0 Отговор
    и мазилката не аресва асан