21 Февруари, 2019 16:52 6 534 14

Ало измамници се издъниха здраво, обадиха се не на когото трябва

  • ало измамници-
  • издънка

Униформени заловили мулето на мошениците – 79-годишната баба Веселинка

Мними полицай и лекар опитаха да измамят по телефона прокурор. Случката се разиграла в сряда, а на финала ѝ униформени заловили мулето на мошениците – 79-годишната баба Веселинка, съобщи говорителят на Варненската районна прокуратура /ВРП/ Вяра Алексиева, пише "Труд".

Около 10,05 ч на служебния стационарен телефон на неин колега позвънил непознат, чийто номер бил на румънски оператор. Мъжът съобщил, че се обажда инспектор от Общинска полиция. Пояснил, че е открил номера в списък на потенциални жертви, намерен у заловени телефонни измамници. Те били част от организирана група, а другите ѝ членове все още се издирвали.

Без да знае, че звъни в прокуратурата, мнимото ченге обещало пълна протекция срещу съдействие за залавянето на престъпниците. За целта обвинителят трябвало стриктно да изпълни указанията им и да съобщи мобилния си номер, за да поддържа непрекъсната връзка с „полицая“. Той попитал с колко пари разполага нарочената жертва и дал подробни инструкции как да се държи, докато ги тегли от банката. Прокурорът се включил в играта, като уведомил колегата си по кабинет какво става и полицията била сезирана незабавно. След минути по телефона звъннал друг непознат, който се представил за лекар. Казал на обвинителя, че дъщеря му е била оперирана след катастрофа, в коляното ѝ са поставени златни пирони, а сметката е 30 000 евро.

След като прокурорът заявил, че има само 7000 лв., докторът го засипал с обиди и го заплашил, че ще го посетят 15 брадати мъже. Преговорите продължили чак до 18 ч, когато „лекарят“ склонил да получи само наличната сума. Посочил място зад Централна поща, на което прокурорът оставил торба. Вместо пари, вътре имало банкови брошури, а районът бил заварден от полицаи в засада. Така в капана паднало мулето на измамниците – 79-годишната Веселинка Р. При обиск в дома на бабата били открити вещи и 500 лв., които прибрала от друга жертва от Девня.

Жената е обвинена в опит за измама в съучастие с неустановени лица, поясни Вяра Алексиева. Тя добави, че само за последните 3 седмици ВРП е установила петима телефонни измамници, трима от които са били задържани под стража. Жертвите им са 16 души, които са се простили с общо над 80 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    104 0 Отговор
    Е тва повод за гордост ли е бе юнаци ???? Хванали сте мулето, което най-вероятно е наетпо по обява в трета възраст... ако не беше трагично щеше да е смешно

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ко каза

    9 38 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ванко, явно си голям спец в разкриването и задържането на телефонни измамници. Чудя се, що кадър като теб не е в МВР?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бат Вал

    79 0 Отговор
    Това "муле", в случая баба Веселинка, рано или късно е щяло да предаде паарите на измамниците, при което, при добра организация от страна на службите, е можело да бъдат заловени! Да, ама не, родната полиция се задоволява с трохите! Вариантите са два - или някой не иска да залови престъпниците, или някой е некадърен да фо стори...
  • 5 е туй

    38 0 Отговор

    До коментар #2 от "ко каза":

    То не ти трябва да си "голям спец", за да се сетиш да проследиш мулето. Трябва да си нормален, просто. Да знаеш, де.
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    46 0 Отговор
    Най-просто е, като директно ги попитате "Кого търсите?" - те си продължават по сценария и не отговарят, пак ги попитайте "Кого търсите?" След 3-4 пъти като ги попиташ ....казват "тебе" и на въпроса "Кой съм аз?" - затварят. Важното е да не казвате нищо друго, освен директното "Кого търсите?". Това го пиша от личен опит...Важното е да не казвате нищо друго, освен директното "Кого търсите?".

    Коментиран от #11

  • 7 Бай Иван

    32 0 Отговор
    Браво на родното мвр . Хванаха рецидивист N:1 на 79г баба Веска . Ма за килотите
  • 8 Циганин

    36 0 Отговор
    Абе а защо не проследихте бабето до крайния получател. Няма вицове за полицай всичко е истина.
  • 9 Майна

    9 0 Отговор
    Какво значи ,че всичко се знае , но Полицията , прокуратурата и съда работи избирателно.
  • 10 Развеселен

    21 0 Отговор
    Представям си голяма дружина от специално обучен спецназ ,как се спотайват в храсталака и след това скачат в купом върху прегърбената стара женица ..... Следва похвала от управляващите,повишения,медийна гласност за заловения бандит номер 1 в държавата !!! И си мисля , извадихте късмет,че не налетяхте на жената с метлата от централния в София .......
  • 11 Бай Шиле телизмамник

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    "кого търсите" Браво бе брато,гоуем си.Нали от операторите взимам ЕГН-то и името.

    Коментиран от #13

  • 12 Защо само мулето

    6 0 Отговор
    Защо не са проследили бабата-муле и да хванат този, на когото предаде парите? Дори и да не ги предава на ръка, все някъде ще ги остави и полицаите да дебнат там и да хванат този, който ги взима? Защо това не се прави? Не е нужна кой знае каква организация за проследяването, но явно няма политическа воля и желание. И друго - защо не се работи съвместно с румънските оператори на мобилни услуги?
  • 13 BEZ IME

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Шиле телизмамник":

    И от операторите са взели телефона на прокуратурата и са звъннали ? хахахах ... и ти си гоУем !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.