Last news in Fakti

4 Март, 2019 12:15 1 725 10

Искат постоянен арест за бащата, пребил и провесил през тераса дъщеря си

  • побой-
  • баща-
  • дъщеря-
  • варна

Мъжът държи в постоянен тормоз детето си и бившата си съпруга

Искат постоянен арест за бащата, пребил и провесил през тераса дъщеря си - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС, архив

Районната прокуратура във Варна ще поиска постоянно задържане под стража за бащата, който в петък нанесе побой над детето си. 14-годишното момиче все още в болница с травми в корема, главата и със счупен нос.

„Обвиненията, които към настоящия момент са повдигнати, са за нарушение на заповед за защита от домашно насилие. Има издадени две заповеди от август и юни 2018 г. Другото повдигнато обвинение е свързано със закана за убийство към детето”, обясни говорителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева пред bTV.

Предстои събирането на доказателства, тъй като разследването е в начален етап. При наличието на такива ще бъде повдигнато и обвинение по новия текст от Наказателния кодекс за домашно насилие, по време на което е причинена телесна повреда.

„Това беше едно необходимо изменение във връзка със зачестилите случаи. По този начин работата ни е значително улеснена, защото с всички способи на закона бихме могли да защитим пострадалия и да преследваме извършителите”, коментира Алексиева.

Предвиденото в закона наказание за този вид престъпление е лишаване от свобода от 2 до 10 години.

По първоначални данни детето е със средна телесна повреда, но предстои съдебно-медицинска експертиза.

Майката на детето Ирина Янкова разказа, че по време на развода бащата е поискал трите им деца да бъдат изслушани в съда. По думите ѝ под негово влияние и от страх са казали, че искат да останат при него.

„Физическият и психически тормоз от негова страна към мен продължи и след развода. Така бях принудена да замина при родителите си”, разказа Ирина. Тя допълни, че е била заплашвана с убийство. Бившият ѝ съпруг дори е опирал нож в гърлото ѝ.

Във вторник се свиква спешен координационен механизъм, в който ще участват полицията, прокуратурата и училището, в което е преместено детето, както и Закрила на детето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 съчувстващ

    4 1 Отговор
    izrod

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Надявам се

    17 1 Отговор
    Защо криете лицето му? Защо не прочетох името му? А на бившата съпруга, която няма нищо общо с издеветелствата му сте го написали. Вие, списвователи на статии за насилие сте за порицание, защото не оповестявате имената им. Няма закон, който да ви подведе под отговорност за това! Бъдете смели и пишете честно!
  • 5 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    институциите не работят.тоя не е нито първия нито последния.другата седмица ще има убита друга жена или претрепано дете.масовката у нас оправдава този тип поведение.коментарите в другите статии по темата го потвърждават.правят се кви ли не версии само и само да се оправдае насилника.този също ще се оттърве,а тенденцията ще се запази.
  • 6 GTi

    2 0 Отговор
    Показвайте снимки на тия мъжаги , ей така да ги знаем и разпознаем като ги пускат на свобода
  • 7 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    БИВШИТЕ МИ КОЛЕГИ ТРЯБВА ДА АРЕСТУВАТ И МЕН И ТЕЗИ КАТО МЕН : КОИТО СА ГОТОВИ И ДА "УВИСНАТ НА БЕСИЛОТО" -НО ДА ЗАЩИТЯТ ДЪЩЕРИТЕ СИ ОТ ПРОПАДАНЕ ; ИЗ КУ.РВЯВАНЕ; ЗАГИВАНЕ И СТРАДАНИЕ В ТОЗИ "КОМЕРСИАЛЕН " ЖИВОТ !!! ТОЙ ПРОДТО Е НА ТОВА НИВО !!!!!!! АЗ ЩЯХ ДА И ОТРЕЖА НЕЩО МАЛКО ..ИЛИ ДА Я ...!?
  • 8 един

    0 0 Отговор
    Бащата, бивш морски офицер, собственик на хотел, е с издадена ограничителна заповед, защото биел жена си и двете си по-малки деца. Дъщеря му, най-голямото от трите му деца, сигурно заради парите, пожелала да живее с него. След като я пребил и провесил през прозореца, с идването на полицията той скочил и сега е със счупен крак и отишъл на лекар, че сърцето му нещо се разхлопало. Такива са ни морските офицери, сега собственици на хотели и какво ли още не! Представям си що за офицер е бил. Горките морячета!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Еволюция

    0 0 Отговор
    Днешните момичета почват да се плякат още на 15 години ! На 20 са с по няколко аборта !