Last news in Fakti

2 Март, 2019 11:57, обновена 2 Март, 2019 12:04 4 403 22

Баща преби 14-годишната си дъщеря във Варна

  • побой-
  • дъщеря-
  • варна

Състоянието на пребитото момиче е стабилно, от "Закрила на детето" са се заели със случая

Баща преби 14-годишната си дъщеря във Варна - 1
Снимка: Shutterstock

14-годишно момиче е с травми по главата и счупен нос след побой, нанесен от собствения си баща. За случая потвърдиха от МВР и прокуратурата.

Сцената се разиграла във Варна, а подробности разказа в „Тази събота” по bTV майката на пострадалата тийнейджърка - Ирина Янкова.

Тя и съпругът ѝ са разведени и в момента са в съдебен спор за родителските права над децата им.

„Вчера дъщеря ми беше много зверски пребита от баща си. Това, което успях да разбера от нея, е че е искал да я убие, провесил я е през терасата, удрял я е със свещник в главата. Имала е множество кръвонасядания”, разказа ужасената майка.

През годините тя и децата ѝ многократно били потърпевши от насилието на бащата. Янкова изпращала сигнали до полицията, до прокуратурата, до Агенцията за закрила на детето, включително и до омбудсмана Мая Манолова.

Резултатът от сигналите – заповед за защита от домашно насилие, а бащата е в период на пробация.

Състоянието на пребитото момиче е стабилно, съобщиха от отделението по детска хирургия във Варна. Лекарите са установили контузия на главата, удари в гръдния кош и в корема. По-сериозни са травмите по главата, има счупване на носа.

Родителските права над момичето обаче са присъдени на бащата. През декември Сливенският районен съд решава да ги даде на майката, но решението още не е влязло в сила.

През февруари момичето изразило желание да отиде при баща си във Варна, защото се затъжило за сестра си, която също е при него. Тийнейджърката казала на майка си, че баща ѝ се е променил.

По случая е образувано досъдебно производство за телесна повреда в условията на домашно насилие.

Отдел „Закрила на детето” проверява случая, а резултатите от проверката ще станат ясни след празниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перър

    21 3 Отговор
    поредния откачалник. такива разтрел не ни трябват психопати.
  • 3 Гост

    32 1 Отговор
    "През годините тя и децата ѝ многократно били потърпевши от насилието на бащата. Янкова изпращала сигнали до полицията, до прокуратурата, до Агенцията за закрила на детето, включително и до омбудсмана Мая Манолова."
    И? Какъв е резултатът от работата на тези институции?! НУЛА! Кръгла НУЛА! А ако я беше убил?! Всички те щяха да твърдят, че са си свършили работата! А всъщност, резултатите са налице! Дейността им е проформа!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Малей

    24 1 Отговор
    Щом бащата е такъв, а децата били присъдени на него, не искам да си представя каква тогава ще е майката. Това е някаква брутална драма. Почти винаги децата се присъждат от съда на майката, нали знаете.
  • 6 Бат Вал

    14 1 Отговор
    А бе дс пктам аз, какво става в тая Варна? Там мъже има ли, или само биячи на жени?

    Коментиран от #7, #20

  • 7 Бургас е същото

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Вал":

    София същото , Пловдив същото , Варна същото , Русе същото , Плевен същото , Троян същото , Ловеч същото , Велико Търново същото. А бе на всякъде е същото. Няма спасение.

    Коментиран от #8, #22

  • 8 кучето шаро

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бургас е същото":

    Само в Перник не е същото !

    Коментиран от #17

  • 9 Близка приятелка на семейството

    2 1 Отговор
    Когато човек го човърка че нещо което си мисли че не е негово не е при него почва да прави всичко възможно за да е с него ! НО ако психопат иска нещо не му пука за последствията които ще има и кого ще ощети за да си върне децата . Подкрепят това което е казал Малей !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Миризлив пор

    5 6 Отговор
    Нека се замислим за нещо друго - иде щерката на гости, прибираш се по рано и в един момент от вратата те удря една позната миризма от забранени субстанции или пък намираш няколко security tag от дрехите в някой мол. Какво да направи човек ? Да се обади в полицията или след като знае, че с думи не става да и метне един бой? Дано никой не изпада в такава дилема.

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Миризлив пор":

    и кво прави "човек" като теб в тази ситуация?взема свещника и чупи черепа на детето си!дано да нямаш деца,ЧОВЕКО.
  • 13 Приятел

    0 7 Отговор
    Дерето е добре хора познавам го само му е счупен носа прпвесете вие дете от 6тия етаж с една ръка с другата ръка го бийте със свещник и го върнете обратно върху терасата да стъпи на пода без да го изтървете дете 70 кг вярвате ли
  • 14 Приятел

    0 4 Отговор
    Дерето е добре хора познавам го само му е счупен носа прпвесете вие дете от 6тия етаж с една ръка с другата ръка го бийте със свещник и го върнете обратно върху терасата да стъпи на пода без да го изтървете дете 70 кг вярвате ли
  • 15 ПЕНКО

    6 7 Отговор
    ТОЗИ БАЩА Е ДАЛ ЖИВОТА СИ ДА ГИ ОТГЛЕЖДА ! ЛИШИЛ СЕ Е ОТ ВСИЧКО И ИЗВЕДНАЖ ЕДИН ПУБЕР ДЪЩЕРЯ /ВЪЗМОЖНО Е ДА Е КАТО МАЙКА СИ/ ГО ДРАЗНИ ДОКАТО МУ "ПАДНЕ ПЕРДЕТО " !!! ПРОСЛЕДЕТЕ СЛУЧАЯ ----УТРЕ ЩЕ ГО ПРЕГРЪЩА И ЩЕ МУ СЕ ИЗВИНЯВА !!!
  • 16 Миризлив пор

    9 3 Отговор
    Преди около 15 години колега завари дъщеря си с хапчета, след 5 години щерката попадна на кофти синтетична дрога, после комуни, кражби проститиция, още кофти дрога и сега човека или това което е останало от него гледа вече 30 годишната си дъщеря с акъл на 3 годишно дете в полувегетативно състояние. Дали оправдавам боя? Не определено НО ти като човек как би постъпил? Нека и причината да дадът все пак.
  • 17 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "кучето шаро":

    Там не бият, там директно ги копаят!
  • 18 Истината

    4 4 Отговор
    Става чудно защо правата са пръсъдени на бащата???кой знае каква е майката и как я манипулира тая малката зада я бие бащата...една курветина успя да извърти мъжа си дори нямаше право да ги вижда и сега и дъщерята е курва ..за съжаление хората яко деградират
  • 19 Мими

    3 1 Отговор
    Мъжете са двулични!Защо забравят,че всички проститутки са нечии дъщери,когато с удоволствие се ползват от услугите им ?!
  • 20 ВарнЯнци в червената книга

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Вал":

    И мъже бием бе, яла да видиш! Цял Добрич(Толбухин), Русе, Силистра, Разград, Шумен и околните им СЕЛА СМЕ у ВарнЯ!
  • 21 300

    1 0 Отговор
    А бе сложете една снимка на тоя МАЖ на МАЖОВЕТЕ...Или от агенция закрила на ДУПЕТО и МВР и ЦИГАНСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ са се разбрали,да не ОЧЕРНЯТ един вероятен ПЕДОФИЛ САДИСТ...КАКВА Е ТАЯ МВР ЖУРНАЛИСТИКА И ДО КОГА ВСИЧКО ЩЕ СЕ ФИЛТРИРА ПРЕЗ МВР...ДОКОГА ЩЕ НИ ЛЪЖЕТЕ ЗА ВСИЧКО...ПОМИЯРИ...НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС...ЗАЩО ВЪОБЩЕ ВИ ИМА...КОЙ ВЕЧЕ ВИ ЧЕТЕ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.