2 Април, 2019 20:42 1 971 3

Задържаха беглец от австрийски затвор на Калотина

  • австрийски затвор-
  • беглец-
  • калотина

Той е 23-годишен турски гражданин

Задържаха беглец от австрийски затвор на Калотина - 1
Снимка: БГНЕС

Гранични полицаи задържаха на ГКПП Калотина 23-годишен чужденец, избягал от австрийски затвор, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера на пункта за влизане в България с автобус пристигнал чужд гражданин, който представил за обработка австрийски паспорт. Пътникът бил с брада, но граничният полицай, извършващ паспортния контрол, установил разликата със снимката от паспорта. Мъжът бил отведен за допълнителна проверка на втора линия.

При опит да бъде идентифициран в системата АФИС, пътникът блъснал в земята и повредил единия от четците за пръстови отпечатъци към системата. Последвало задържането на мъжа, който заявил пред граничните служители, че е 23-годишен турски гражданин. Казал истинското си име и признал, че ползва документите на братовчед си.

Граничните полицаи поискали съдействие от австрийските власти. Пристигналите биометрични данни са сравнени и анализирани с тези на пътника. Установено е, че мъжът е австрийски гражданин от турски произход, избягал от австрийски затвор през август 2018 г. Към настоящия момент се издирва от австрийските власти за тежка телесна повреда, квалифициран случай на изнудване и незаконно проникване в частна собственост.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура в Сливница. На 23-годишния чужденец е повдигнато обвинение за повреждане на държавно имущество и опит за незаконно влизане в страната с чужд документ за самоличност.

Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е

    4 4 Отговор
    Бойко да се похвали по медиите и да каже ЗАЛОВИХМЕ ГО.
  • 2 Върнете кюрда

    2 0 Отговор
    Незабавно в затвора?
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Веднага да освободите този лекар. Как не ви е срам да задържате този образован човек .