11 Април, 2019 11:21 1 484 6

Постоянен арест за русенеца, държал под ключ жена си и детето си

  • русе-
  • насилие-
  • домашно насилие

Повече от две денонощия мъжът ги държал в една стая, давайки им само по малко храна и памперси

Постоянен арест за русенеца, държал под ключ жена си и детето си - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 34-годишен мъж, обвинен, че държал насила в къщата си жената, с която живеел на семейни начала, и двегодишното им момиченце, съобщиха от Съдебната палата в града.

Определението на Окръжния съд, с което се потвърждава наложената от Районния съд мярка за неотклонение "задържане под стража" на Т.В., е окончателно.

Случаят е от края на миналия месец. Според обвинението безработният и неосъждан мъж повече от две денонощия държал семейството си заключено в едната стая на къщата, която обитавали в Русе, като им давал само по малко храна и памперси за детето.

Т.В. се укривал дълго време в дома си, за да не бъде арестуван от полицаите. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от три до 12 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потресен

    14 0 Отговор
    Що за идиот трябва да си за да държиш жена си и детето си заключени...?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Укривал се дълго време в дома си

    7 0 Отговор
    Че не следва ли първо там да го търсят?
  • 4 Според конвенцията

    0 6 Отговор
    Тези които не са я подписали могат да правят с жените и децата си каквото си искат.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Според конвенцията":

    Стига си лъгал и разпространявал фалшиви новини. България има солидно законодателство в сверата на насилието, въпросът е как действат институциите. Отделно много жени злоупотребяват с обвиненията в домашно насилие и се получава ефекта на лъжливото овчарче. Но да твърдиш подобни глупости означава, че нито познаваш българското законодателство, нито установената практика, нито си чел Истанбулската конвенция.

    Коментиран от #6

  • 6 Със солидно законодателство

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Се стига до гореописаното. Конвенцията засяга превенцията и ако си я чел ще знаеш това. Превенцията е важна за да не се стига до прилагането на закони.