Last news in Fakti

15 Април, 2019 20:41 7 134 5

Среднощна гонка с бракониери завърши с катастрофа (СНИМКИ)

  • иара-
  • бракониери-
  • бракониерство-
  • видрата-
  • горно церовене

Иззети са 300 метра хрилни мрежи и оборудвана гумена лодка от двама рецидивисти

Среднощна гонка с бракониери завърши с катастрофа (СНИМКИ) - 1
Снимки: ИАРА

Среднощна гонка между инспектори на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“ (ИАРА) и бракониери е завършила с удар в дърво. Това съобщиха от пресцентъра на ИАРА.

При извършена нощна проверка от служители на ИАРА - Монтана в района на село Горно Церовене, лицата П. П. и П. Т. (с прякор Видрата) са забелязани да навлизат с гумена лодка и да извършват незаконен стопански риболов във водите на язовир Огоста. При опит да бъдат задържани, двамата бягат с лек автомобил и се удрят в насрещно дърво.

Иззети са 300 метра хрилни мрежи и оборудвана гумена лодка, намерени след претърсване на района от служителите на ИАРА. Съставени са по два акта на нарушителите за нерегламентиран стопански риболов в обект, различен от река Дунав и Черно море, както и за възпрепятстване на проверката на контролните органи.

Среднощна гонка с бракониери завърши с катастрофа (СНИМКИ)

Всички материали ще бъдат изпратени на Районна прокуратура - Монтана. Стана ясно, че нарушителите имат и влезли в сила наказателни постановления и това деяние е рецидив.

Среднощна гонка с бракониери завърши с катастрофа (СНИМКИ)

През уикенда са извършени и други проверки. Една от тях - на язовир „Студен Кладенец“ до местностите на село Широко Поле, Тополите и Лисиците. Проверката е извършена с лодка от инспекторите на ИАРА – Кърджали след подаден сигнал. В язовира са намерени и извадени 4 хрилни мрежи с обща дължина 350 м, поставени от неизвестен нарушител. Мрежите са унищожени на място, а уловената риба – сребриста каракуда - около 8 кг, сом - около 4 кг и шаран - около 10 кг, е върната във водата. Съставени са три протокола.

От ИАРА припомнят, че от днес е в сила забраната за улов на риба в размножителния ѝ период и засилените проверки на ИАРА в цялата страна продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    24 7 Отговор
    100% предводителят но Долните и Нагли Бракониери е бил Некорумпирания и Неподкупен Созополски Герберасопитек и кметопитек!!!
  • 2 ЕдинОтТях

    33 2 Отговор
    Добре де хванали сте го за пореден път и защо сега, не му заврете една каракудка в задния двор? Съмнявам се, че в бъдеще като се сети, за това действие ще му се прияжда рибка.
  • 3 Швабен зи битен айне порше

    7 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: лицата П. П. и П. Т. (с прякор Видрата) Еее тоя вкара прякор хахахаха
  • 4 Бай Ганю

    6 1 Отговор
    Хахаха блъснали се в НАСРЕЩНО дърво. Хахаха браво бе. Съмнявах се ама не бях сигурен че в БГ по пътищата има "насрещни" дървета. Благодаря за образователната информация. Може ли една статия със съвети как евентуално да ги заобикаляме тия "насрещници" ако ги срещнем докато си караме....

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Ганю":

    И аз на това се смях :):):) - НАСРЕЩНОООООО