Last news in Fakti

1 Май, 2012 15:02 1 540 0

Мъж закла спътницата си в старчески дом в Русе

  • старчески дом-
  • клане-
  • русе

Кървава драма разтърси тази нощ дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе. Възрастен мъж закла половинката си, с която от години живее на семейни начала.

89-годишният Стоян Георгиев е прерязал с нож гърлото на Добрана Тодорова, с която делят една стая на първия етаж в дома. Мъжът е прерязал сънната й артерия и смъртта е настъпила незабавно от загуба на кръв. По непотвърдена информация след това се опитал да нарани и себе си. Тялото на старицата било намерено от медицинската сестра около 6:30 часа сутринта.

Жертвата била на леглото, потънала в кръв, а на съседното легло лежал Стоян. По думите на един от хората в дома, малко преди това Стоян слязъл пред входа, за да изхвърли дреха и признал за извършеното престъпление.

Стоян и Добрана живеели на семейни начала от близо 10 години, разказват живущи. Тя била болна от рак и мъжът се грижил за нея. Разбирали се добре и не са имали сериозни конфликти. Стоян също страдал от заболяване на сърцето. Той бил фронтовак, работил преди години в БДЖ.

Обичал да играе карти с останалите мъже, но от година се затворил в стаята си, чувствал се потиснат и започнал да избягва тяхната компания. Според хора от дома малко преди кървавата драма между двамата имало разгорещен спор.

Рано сутринта екипи на полицията са извършили оглед на местопрестъплението, а убиецът е бил отведен за разпит. Около обяд започна и разпит на свидетели. Директорката на дома потвърди, че има инцидент, но отказа коментар заради течащото разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА