Last news in Fakti

14 Май, 2019 11:50 3 183 5

Кървава семейна свада във Варненско

  • семейна свада-
  • врачанско

Жертвата на домашния насилник подала жалба и медицинско свидетелство на следващия ден

Кървава семейна свада във Варненско - 1
Снимка: shutterstock

Състав на Девненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и определи най-тежката мярка за процесуална принуда "Задържане под стража" на 58-годишния Милко А.

Мъжът е обвиняем за закана с убийство, отправена към съпругата му. След 40-годишен брак семейството се разделило скоро. Мъжът живеел в семейния дом, а жена му се изнесла в къщата на един от синовете им, които са в чужбина.

На 9 май около 23 часа обвиняемият (престъпление по член 144, ал. 3, предложение 1 и 3, във връзка с ал. 1 от НК) счупил прозорец на къщата, в която се намирала съпругата му. За да не изпотроши дома на сина им, жената отключила на Милко да влезе. Обадила се и на сестра си. Пред нея мъжът ударил два пъти в главата жертвата си и ѝ нанесъл 4 ритника, след като тя паднала на земята. По време на побоя Милко се заканил да убие жена си.

Жертвата на домашния насилник подала жалба и медицинско свидетелство на следващия ден. Жената приложила и две медицински от предишни побои, които Милко ѝ нанесъл.

Районната прокуратура в Девня задържала за срок до 72 часа домашния насилник и внесла искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Определението, с което съдът наложил най-тежката мярка за процесуална принуда на 58-годишния обвиняем, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съчувстващ3

    16 0 Отговор
    Измекяра е усетил,че птичката излита и ще я изпусне,затова отива да пробва да я сплаши и тя от страх да се върне.Типично за измекярите,невъзпитани от родителите си на уважение към личността и живота.Като не го иска жена му вече,какво се натиска...Ех,тъпота свещенна!

    Коментиран от #2

  • 2 Тост

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "съчувстващ3":

    Не бързай да взимаш страна, че не се знае знае ли се!А и птичка е била преди доста годинки ;)
  • 3 Боклук

    5 4 Отговор
    Нормалното ежедневие на средно статистическото семейство в бг
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.