Last news in Fakti

24 Май, 2019 19:43 2 549 8

Обвиниха зам.-кмет на Пловдив, че плащал за фиктивни ремонти на тъста си

  • зам.-кмет-
  • фиктивни ремонти

Георги Георгиев се изправя пред съда за действия, които е направил начело на Кризисен център за деца

Обвиниха зам.-кмет на Пловдив, че плащал за фиктивни ремонти на тъста си - 1
Снимката е илюстративна

Зам.-кметът на район „Западен” в Пловдив Георги Георгиев ще застане на подсъдимата скамейка следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на съда.

Той е обвинен, че докато е бил управител на „Кризисен центъра за деца” в Пловдив, е извършил 16 деяния, в качеството си на длъжностно лице към Община Пловдив, като е присвоил чужди пари в общ размер от 4118,11 лева. Те са били изплатени по сключени граждански договори с неговия тъст за извършване на различни ремонти по поддръжка на сградата на Кризисния център.

Самите ремонти не са били извършвани, а договорите са били подписвани през периода 28.02.2013г. – 22.06.2014г.

Обвинението е, че в кръга на службата си Георгиев е съставил официални документи – констативни протоколи за приемане на извършени работи без възражения по гражданските договори, сключени с неговия тъст. В тях, тогавашният управител на Кризисния център удостоверил неверни обстоятелства и изявления – че са изпълнени от тъста му, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тези обстоятелства и изявления – за отчитане на изпълнените работи и изплащане на сумите по договорите.

Георги Георгиев е зам.-кмет на район „Западен” от началото на мандата, като е квотата на „Кауза Пловдив”.

По делото са призовани 57 свидетели и 3 вещи лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    13 0 Отговор
    По кметствата доста тарикати се навъдиха - бой който е крал, без значение кой го е избирал. Но трябва и съдии дето ходят на лов да видим изправени пред съда - тарикати.
  • 2 Бачо Киро

    15 2 Отговор
    Ехеееййй за тоя с 4те бона 57 свидетели... За КТБ? Нула? Иначе да питам ли от коя партия е....

    Коментиран от #3

  • 3 Ктб

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    Няма как да е от герб хахаха

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Бачо Киро

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ктб":

    Ама да бе, разбира се, че не... Цялата далавера е по времето на едната година на Орешарски, ма как... До 2013 въобще няма значение... Чак накараха Орешарски да рекне Пеевски за шеф на данс... Затова вече 5 години яко се работи по случая и затворите пращат от осъдени.. Понеже герб въобще не са замесени... Хайде стига глупости...

    Коментиран от #5

  • 5 Ктб

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Е ти спрял ли си или живееш на марс да видиш че и орешарски го водиха за носа както сега водят борисов тия от дпс. Преди избори се показват мускули
  • 6 Бесен

    4 0 Отговор
    Ахахахахха - Цецо Апартамента с апартаменти за 2 милион дето няма как да ги е изкарал тия пари няма кой да го барне - Горанов дето живеел на версия у кръстника и надплатил 6 милиона няма кой да го барне - онова дребно изтърсаче Делянчо Хасковския тарикат със 100 милиона за родата и никой го не търси - великата прокуратура на цацаратурата тръгнала за 4 хилки да дири велика справедливост - ми то трябва цялата администрация да изпозатворите щото сичките крадат бе! Имат ли право на подпис върху документ значи прибират пари под масата! КРЕТЕНСКА ДЪРЖАВА!!!
  • 7 Голям Слон

    3 2 Отговор
    Тук в сумата поне три нули ги няма...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.