Last news in Fakti

31 Май, 2019 17:50 2 161 1

Петър Харалампиев остава в ареста

  • петър харалампиев-
  • дабч

Харалампиев беше обвинен в края на октомври миналата година за ръководене на престъпна група

Петър Харалампиев остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд отказа да пусне от ареста бившия шеф на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, съобщи бТВ. Мотивите са, че може да извърши ново престъпление или да повлияе на свидетели, ако е на свобода.

Харалампиев беше обвинен в края на октомври миналата година за ръководене на престъпна група, занимаваща се с търговия на документи за придобиване на българско гражданство.Те били предназначени за чужденци, които нямали основание за тяхното издаване.

Освен това взел няколко подкупа, един от които 5000 лева по конкретна преписка за даване на документ за български произход. Според съда редица свидетели потвърждавали тезата на прокуратурата, от което ставало ясно, че има трайна корупционна практика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Za6to

    15 2 Отговор
    Защо Харалампиев, там трябва да е Каракачанов.