Last news in Fakti

30 Януари, 2020 19:19 1 738 8

Приключи разследването срещу председателя на ДАБЧ

  • дабч-
  • петър харалампиев-
  • държавна агенция за българите в чужбина

Разследването срещу общо четири лица от Държавната агенция за българите в чужбина беше за участие в група за подкупи и търговия с влияние и започна в края на октомври месец 2018 г.

Приключи разследването срещу председателя на ДАБЧ - 1

Спецпрокуратурата приключи разследването срещу председателя на ДАБЧ, главния секретар на агенцията и още две лица. Разследването беше за участие в група за подкупи и търговия с влияние и започна в края на октомври месец 2018 г.

От прокуратурата съобщават, че в момента материалите от досъдебно производство се предявяват на обвиняемите лица и техните адвокати, след което ще бъдат внесени за разглеждане в съда.

Припомняме, на 29 октомври 2018 г. сутринта представители на Спецпрокуратурата влязоха в Държавната агенция за българите в чужбина по разследване на схеми за продажба на българско гражданство. Няколко пъти до този момент се е появявала информация за сериозни схеми за продажба на българско гражданство, но резултат не е имало.

Първоначално бяха арестувани над 20 служители на агенцията, обвинения бяха повдигнати на четирима, включително и на председателя на Агенцията Петър Харалампиев, който беше от квотата на Обединените патриоти.

По време и малко след арестите бе повдигнат въпрос и в какъв вид изобщо да съществува Агенцията и дали тя да не бъде преструктурирана отново в министерство, но развитие по този въпрос също няма.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 воевода

    10 0 Отговор
    Рибата мирише от главата!
  • 2 Някой си

    11 0 Отговор
    Нещо за шефа им Каракачанов?

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    8 0 Отговор
    100%невинен😀
    Цирк
    Балкански нищо не е пред нашите клоуни.
  • 4 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Ами той се храни добре....Всичко му е наред !
  • 5 зара

    1 0 Отговор
    а Тумбака
  • 6 Евала

    0 0 Отговор
    Ами след като фиданчо Каракачанов неподписа за ф16 на американците! Те веднага му отвърнаха на удара като му изкараха кирливите ризи!и ето ти сделката за ф16 вече е ок ! Така,че г-н Борисов е техен слуга докато е жив! Че американците го държат със какво ли не! Но най вече със страхотното му минало
  • 7 Николайко Перник

    2 0 Отговор
    Жалка история...
  • 8 Петко Славейков

    2 0 Отговор
    Надежда всяка тука оставете!