Last news in Fakti

19 Юни, 2019 20:50 3 131 4

Отстраниха от длъжност прокурор от Самоков, обвинен за побой

  • самоков-
  • прокурор
Отстраниха от длъжност прокурор от Самоков, обвинен за побой - 1

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по предложение от главния прокурор на Република България отстрани временно мъж от длъжността „прокурор“ в Районна прокуратура – Самоков до приключване на воденото срещу него наказателно производство по ДП № 215/2019 г, по описа на Следствения отдел при Софийска градска прокуратура, пр. пр. № 11367/2019 г. по описа на СГП, отдел „Специализиран“. Това съобщиха от ВСС.

Предложението от главния прокурор е във връзка с привличането на прокурора като обвиняем за извършено умишлено престъпление от общ характер по чл. 131, ал.1, т.12, вр. чл.130, ал.1 от НК, за това че на 12 юни 2019 г. за времето от 14.30 до 15.00 часа в град Самоков, на ул. „Бачо Киро“ по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Д. Г. Г.

Искането на главния прокурор е обосновано от необходимостта от извършване на процесуално следствени действия в Самоков и служебното положение на обвиняемия – прокурор в Районна прокуратура – Самоков, което би могло да попречи на разследването.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    5 1 Отговор
    Чкен 131.от НПК е на нанасяне на лека телесна повреда обаче ако е във връзка с члена за хулиганство го е закъсал!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Карчо

    3 0 Отговор
    Защо не напишете нещо и за "приятната гледка" на Позитано 20... вчера (19.6)? Поне 50 човека станахме свидетели как млад мъж си преряза гърлото със счупена бутилка и как "охраната" на БСП-то се разкрещя на медиците, които буквално дойдоха за под 5 минути заедно с полициаите. На кака Кури ще й се орони репутацията.