Last news in Fakti

15 Май, 2012 10:11 1 334 0

Бивш топ агент на ФБР задържан за детска порнография

  • педофилия-
  • детска порнография-
  • фбр

 

Бивш топ агент на ФБР беше задържан за притежаване и разпространяване на детска порнография, съобщава Ей Би Си.

54-годишният Доналд Сачтлъбън е бил арестуван в Индиана при разбиване на педофилска мрежа.

Ако бъде признат за виновен той може да бъде осъден на 20 години за разпространяване на детска порнография и 10 за притежание.

Скандалният случай на педофилия започва да се разплита миналата есен, когато службите за борба с детската порнография в интернет полицията задържа Джейсън Найкосън от Илинойс. Оттам те разбират, че зад мрежата от детска порнография стои бившият топ агент от ФБР. Полицията събира недвусмислени доказателства, че снимки и филми с нецензурно съдържание с малолетни се разпространяват от IP адрес от дома на Доналд Сачтлъбън.

При претърсването на неговия дом са възстановени сцени на детско порно от преносим твърд диск Hitachi и Sony VAIO Laptop.

Арестът на бившия топ агент от ФБР по обвинения за организиране на педофилска мрежа е поредният удар срещу тайните служби на САЩ. Преди седмици те бяха разтърсени от скандала за фриволното поведение на тайните агенти в чужбина, изкушаващи се да си наемат проститутки и да злоупотребяват с алкохол.

54-годишният Доналд Сачтлъбън е известен със своята работа по разследването с бомбените атентати срещу Световния търговски център през 1993 г. , в Оклахома през 1995 г. и полет 93 на Юнайтед еърлайнс от 11 септември 2001 г. Той се пенсионира 2008 г. след 28 г. служба.

Източници от ФБР отказват коментар по скандалния случай, уточняват американски таблоиди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА