Last news in Fakti

7 Декември, 2012 11:09 1 570 0

Арестуваха известен публицист за педофилия

  • педофилия-
  • водещ-
  • джими савил

Най-известният британски публицист Макс Клифърд беше арестуван по подозрения в сексуални престъпления, съобщи „Гардиън“. Това стана известно в хода на разследването по делото за развращаване на непълнолетни срещу покойния водещ от телевизия Би Би Си Джими Савил. Клифърд, който в момента е на 69 години, е подозиран за два случая, станали в далечната 1977 г.

След разпита в полицията публицистът бил освободен под гаранция. Той заяви, че обвиненията срещу него „абсолютно не отговарят на истината“.

Макс Клифърд е смятан за една от най-влиятелните личности в британските медии. Той е специалист в областта на PR-технологиите и е работил с много звезди, майсторски подгрявайки интереса към тях с помощта на жълтата преса.

Полицията започна да разследва престъпленията, които се предполага, че Савил – водещ на популярното шоу Top of the Pops, е извършил, през октомври – цяла година след неговата смърт. Смята се, че, използвайки своята известност, той е превърнал в  жертви на сексуалните си домогвания близо 300 непълнолетни момичета.

Клифърд е вече петият арестуван след посмъртния секс-скандал със Савил. Сред тях беше и рокдинозавърът Гари Глитър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА