Last news in Fakti

21 Юни, 2019 10:43 4 054 7

В Пордим разбиха фабрика за производство на незаконно оръжие

  • пушки-
  • чез

В къщата са открити и 559 патрона 22 калибър. С пушките е стреляно, но няма данни с тях да са извършвани престъпления

В Пордим разбиха фабрика за производство на незаконно оръжие - 1

Полицията задържа 59-годишен мъж за открити 9 самоделни огнестрелни оръжия и сериозно количество боеприпаси в дома му в Пордим, съобщи МВР.

Според разследващите пушките са сглобявани от собственика на къщата. Мъжът не е криминално проявен и не е осъждан. Акцията на прократурата и полицията е проведена след получен сигнал.

В къщата са открити и 559 патрона 22 калибър. С пушките е стреляно, но няма данни с тях да са извършвани престъпления. 59-годишният им собственик е безработен, с технически умения. Обяснил, че сглобявал оръжията като хоби.

Има оперативни данни, че мъжът е предоставял оръжия на двама души. Предстои изясняване на самоличността им и целта на употребата на пушките. Оръжията имитират автомат "Калашников" и са със сгъваем приклад, обясни директорът на плевенската полиция Красимир Начев, цитиран от БНТ.

Назначени са редица експертизи, разпитани са свидетели.

Мъжът е задържан за 72 часа по обвинение за незаконно притежаване на оръжие. Очаква се прокуратурата да внесе искане за постоянен арест.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Garrincha

    39 1 Отговор
    Завидни технически умения има човека, но е безработен - явно, му е писнало от чорбаджии и е решил да хваща гората ! А, хидро-инженера от Пчеларово, завършил АОНСУ си купи ТЕЦ !

    Коментиран от #3

  • 2 James

    30 1 Отговор
    Едно време флоберките бяха разрешени, после гръмнаха няколко престъпници с тях и ги забраниха.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 НАТО ВЕЦ

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Garrincha":

    Много си прав. В тази "държава" често хората с технически умения са безработни или не особенно търсени, тъй като няма реални производства. Може би е време да последват примара на този човек и да си вземат държавата от всички псевдо ..., които я узорпираха.

    Коментиран от #7

  • 4 Реалист

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "James":

    Това "едно време" трябва да е било доста отдавна - флоберката винаги се е водела оръжие за подборен лов. Страхотни пушки са - на 50мтр можеш да вкараш куршума в шпионка за врата без особенна трудност. Сега обаче някои от скъпите въздушни пушки са със дулна скорост на сачмата около 300м/с и при калибър 6.5 си е оръжие с което сериозно трябва да се внимава. Оптиката ги прави разкошно оръжие. В тубата едно янки отстреля черна мечка с въздушна но 9мм. Трябва да си доста безрасъден (според мен) да си експериментираш така с мечока. А тоя пич, ако имаме сериозни бизнесмени си струва да му дадеш хляб - ръчно изработени оръжия за лов са много по-скъпи от серийните. Даже само някои промени да им направи.

    Коментиран от #5

  • 5 Синдикат на Ало Измамниците

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Напиши в чичко гугъл Sam Yang big bore. Въздухарка е 50-ти калибър и сваля бизон.
  • 6 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "James":

    Никога огнестрелно оръжие в България не е било разрешено за свободно притежаване и носене.
  • 7 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    То голям пример...произвежда нелегално, непроследяемо оръжие за мафията. За какво да ходи да работи 8 часа. Седи си вкъщи. Пие си кафенцето, пуши си цигарката. Бачка си колкото му е кеф. 3 пушки да продаде, направил е една добра заплата за месеца. С такива умения, ще го вземат във всеки цех за стругар. Просто не иска човека. Сега да си плаща. С тези оръжия, могат да посегнат ма невинни хора.