Last news in Fakti

28 Юни, 2019 15:48 2 068 4

Спецоперация в София срещу измами с ТЕЛК

  • телк-
  • измами-
  • прокуратура

Това е поредната акция срещу фалшифицирането на документи за инвалидност

Спецоперация в София срещу измами с ТЕЛК - 1

Спецоперация на Специализираната прокуратура срещу измамите с ТЕЛК се провежда на три места в София, съобщава Нова телевизия.

Това е поредната акция срещу фалшифицирането на документи за инвалидност. През февруари протече една от най-големите спецакции срещу измами с решения за ТЕЛК. Тогава във Варна бяха задържани шестима души, а у тях бяха открити над 1,7 милиона лева.

По-късно, обаче всички бяха освободени.

Отново през февруари съдът остави в ареста шефката на ТЕЛК – Ловеч д-р Донка Минкова, която беше задържана с обвинение за подкуп. Лекарката беше арестувана заедно с посредника в схемата за издаване на фалшиви ТЕЛК решения Валентин Йотов.

През април Окръжният съд в Ловеч промени постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" на председателя на ТЕЛК - Ловеч в по-лека - "под домашен арест".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    7 6 Отговор
    Схемите на БСП,и електората им.!

    Коментиран от #4

  • 2 Генчо

    11 0 Отговор
    Защо не хвърлите едно око на Телк Сливен? Най нагло ми поискаха 200 лв и понеже не дадох ми отрязаха инвалидната пенсия. Млад ром ми каза Бате тури 200 лв и ще имаш пенсия. Тотална корупция. Проверете е е
  • 3 реалист

    3 2 Отговор
    Факти бг се застрахова, да няма обиди. Няма що. Стотиците хиляди излъгани Уж от оправяне на ТЕЛКовите пенсии, отдавна са обидени. И какво от това? От време на време само дето ни подсещат, че има такъв непоносим проблем. Някой да се хванал да го изкорени? Някой горе да му пука нормалните пенсии за стаж и възраст да се изравнят с минималната заплата, както в други държави. Някой да го е геля, че едни хрантулници получават 1200,00 лева пенсия, а други 200,00-300,00 лв. Не. Дрън, дрън, че пляс.
  • 4 Стига ва

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Не думай, я рекох па че свинетка с тиквата