Last news in Fakti

30 Юли, 2019 10:11 78 458 129

Боби Даскалов, лична охрана на Тодор Живков: Службите очистиха Васил Илиев

  • убо-
  • тодор живков-
  • васил илиев

Паролата била „Той отива на закуска“, същото направиха с Фатик и Емил Кюлев

"Държавата очисти Васил Илиев, Емил Кюлев, Фатик, Жоро Мечката. Имаше едно управление в нашата служба, в което сядат няколко човека, вадят досието на човека Х и разискват каква е неговата съдба. И като решат, че е такъв като Стефан Мирославов - Крушата, Васил Илиев или други бандитчета, които са се самозабравили, казват - той отива на закуска. Тоест - на заколение."

С тези думи започва уникалната си изповед пред "България Днес" Борислав Даскалов. Шест години и половина той работи в легендарната служба "Управление за безопасност и охрана" (УБО) и е един от персоналните охранители на Тодор Живков.

Седемкратният републикански шампион по карате познава отвътре тайните на охраната на Тато, която и до днес той смята за най-добрата у нас. Наред с тайните на държавния апарат за неутрализиране на външни атаки Даскалов е наясно и с кървавото отношение на УБО към самозабравилите се бандити и мутри. Най-вече за емблематичните имена на 90-те години.

"Георги Николов - Мечката не даваше на никой да доближи Бургас. Тогава ТИМ-аджиите Тихомир, Иво и Марин мечтаеха за тези територии. Ама как ще стъпят на Първа частна милиция? Жоро Мечката направи една генерална грешка, която му изяде главата. Той държеше да бъде партньор с Васил Илиев и ВИС-2, вместо да избере СИК. И нашите служби се намесиха и му намериха подходящия човек...", споделя за първи път пред медии Даскалов.

След показните разстрели, повечето от които, обърнете внимание, с един куршум в сърцето, веднага се разрастват войните между групировките.

"Защото едната си мислеше, че другата я е нападнала. А всъщност държавата стои зад цялата работа. Не сте ли се замисляли как едно обикновено момче, което бързо израства в йерархията, на улицата някоя засукана мома му прави комплимент и започне да иска контакт с него? Недейте да си мислите, че това е случайност. Ние бяхме там, където никой никога не подозираше. Дори сладоледаджии и сладкари - всичко беше вербувано и работеше за УБО. Върхът на пирамидата беше УБО", казва бившият служител.

За боса на ВИС-2 Васил Илиев Даскалов си спомня, че "беше много жесток, когато ставаше дума за защита на лична територия".

"Но беше по-обран и нормален от брат си. Георги Илиев беше едно гъзе, което излезе тотално извън контрол, самозабрави се и край. И тук имаме прословутия един изстрел в сърцето", продължава разказа си охранителят на Тодор Живков.

И продължава: "Един ден ще напиша книга със заглавие "Единият изстрел". Може пък да намерим държавата и тук да е стояла зад това... Но искам дебело да подчертая, че в следващите 50 години не смятам под никакъв предлог да се самоубивам. Ако са ме намерили в някоя вана самоубит заради депресия, натиск или нещо друго - няма да е вярно".

Наред с познатите имена от родния ъндърграунд, станали жертва на своето "самозабравяне", ярък спомен пазителят на Тато пази и за първото показно убийство на прехода - това на Стефан Мирославов-Крушата.

"Той беше вербуван от нашите служби и му се дадоха много големи правомощия. Службите си затваряха очите за това какво прави в замяна на това, която ни даваше. Но той мина всякакви граници. Ако нашите служби не бяха очистили Крушата, гарантирам, че щеше да стане още по-страшен и от Васил Илиев. Толкова нагло, безцеремонно, брутално ко*еле беше без капка жалост. Нашите го видяха, че се самозабрави. С един изстрел в движение беше убит", разкрива за първи път Борислав.

Бившият служител на УБО си спомня знаменателна фраза на висш полицай, който все още е на работа в службите и сега. "Той ми каза така: "Бобка, работим толкова, колкото държавата ни казва и колкото държавата ни дава"."

Заради всичко това, категоричен е Борислав, никога няма да хванат убийците нито на Васил Илиев, нито на Андрей Луканов.

"Не можеш да си представиш машината на държавния апарат на какво е способна. Сега прийомите и похватите са почти същите. Нарочваме те и ходи обяснявай, че нямаш сестра. Ще се появи девойка, която ще каже после, че е била изнасилена, ще ти обърне живота не на 360, а на 380 градуса. Ако пък си женен или имаш сериозна връзка, си още по-идеална мишена", разкрива някои от похватите професионалният снайперист и каратист.

За да се намери слабото място на жертва, тайната четворка от държавната власт се събирала и обсъждала профила му.

"Такъв квартет винаги заседаваше в една стая. И се казваше - дай да видим слабите му места - жени, алкохол, наркотици, хазарт. Положителните му са тези и тези. Дай да видим как можем да го ликвидираме", спомня си отлично мъжът и споделя една от любимите си фрази, които научили от Тодор Живков: "Една истина, която не е факт, не е истина".

22 души била персоналната охрана на Тодор Живков. Храната на членовете, кандидат-членовете и министрите на Политбюро идвала от Враня. В стопанството се отглеждали елени, диви прасета и всякакво дивечово месо.

"Никой не влизаше вътре, ако не беше наш човек. На нас в началото ни се разгонваше фамилията по явочните квартири, когато имаше конференция. Там бяхме снайперисти. И до ден - днешен практиката съществува, макар и със сменени квартири, с цел да не се компрометират хората, които дълги години са били наши ятаци. Това са най-специфичните места, от които имаш директно наблюдение върху хората, които излизат от конгреса в НДК например. Живков имаше навика точно отпред да се прегърне и да се снима с Брежнев и Рижков. Това означаваше, че трябва да покрием всички прозорци. На входовете имаше старшинки и всеки, който влизаше в блока, се питаше къде и защо отива. Да не говорим, че предварително всички бандити се прибираха ден-два по-рано по домовете и си знаеха, че ще почиват. Това се казваше сигурност. И затова УБО беше управление на управленията и е обвито в мистерии и легенди. То беше държава в държавата. Никой нищо не знаеше за него, а беше всичко в държавата", разкрива Борислав Даскалов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 182 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драгунов

    312 8 Отговор
    Чък Норис пасти да яде

    Коментиран от #78

  • 2 Бамби

    188 46 Отговор
    Митове и легенди!Ех, славни времена!

    Коментиран от #118

  • 3 Гост

    205 26 Отговор
    400 пъти видяна и нито един коментар ...... дори и троловете ги хвана шубето :)

    Коментиран от #128

  • 4 агент смит

    126 10 Отговор
    Ми че те службите го направиха.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    164 20 Отговор
    МУТРИТЕ ГИ СЬЗДАДЕ БКП ДС ЛУКАНОВ ГОЦЕВ УПОТРЕБИХА ГИ И ЛИКВИДИРАХА А БХА СЬЗДАДЕНИ ОТ БКП И ДС С ЦЕЛ ДА РЕКЕТИРАТ БИЯТ ИЗНАСИЛВАТ И ЬЙ НАТАТЬК ИЛИЕВИ ГИ УБИ СТАНЧЕВ ЛЕГИОНЕРА ТОЙ Е В ФРАНЦИЯ С НОВА САМОЛИЧНОСТ ЗАНИМАВА СЬС СЬС СПЕДИТОРСТВО

    Коментиран от #48

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    50 89 Отговор
    ЕДИНСТВЕНАТАУМНА МУТРА БЕШЕ ВАСИЛ ИЛИЕВ ВАСКО БОРЕЦА

    Коментиран от #93

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    156 8 Отговор
    А ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЗАКАЧА И ТЬРСИ МАРГИНИТЕ ИЛИ ЖАРГОНО КАШОНИТЕ А ГАЛЕВИ МУТРИТЕ ОТ ПРЕХОДА СА ДНЕШНИ ПОЛИТИЦИ БИЗНЕСМЕНИ СЬРНАРИ ФЕРМЕРИ ЗЬРНАРИ НЕ СЬРНАРИ ПОГРЕБАЛНИ АГЕНЦИИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ БАНКЕРИ КРЕДИТОДАТЕЛИ ЛИХВАРИ Ч С И

    Коментиран от #87

  • 9 Справедливост

    88 13 Отговор
    Кой беше шеф на МВР по време на убийство на Гошо ?Кой го беше страх ???
  • 10 смехурко

    66 168 Отговор
    Е това вече са абсолютни измислици ! Този човечец ,очевидно е прекалил с гледането на екшън филми. Една вярна дума няма в написаното тук ,една !!!

    Коментиран от #38, #109

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    73 16 Отговор
    ЩАБА НА ДС КОЙТО РЕШАВАХА НА КОЙ ДА НАМАЖАТ СКИТЕ ИЛИ ЖАРГОН НА ЗАКУСКА Е ВЬВ ГРАДВЬРШЕЦ КРУШАТА ГО УБИХА ХЬРВАТИ ЗАРАДИ ПРОВАЛЕНА СДЕЛКА С НАРКОТИЦИ
  • 12 ПОЗНАВАЧ

    147 7 Отговор
    Най-обичам обръщането на живота на 360 градуса 👈😂😂😂
  • 13 Въпрос

    67 4 Отговор
    А някой да каже за застреляния Цв.Цветанов, дето беше прокурор, па шеф на тотото, ЦСКА и т.н.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    145 14 Отговор
    НАЙ СЛАБАТА ДЬРЖАВА Е ПО СИЛНАИ ОТ НАЙ МОЩНАТА МАФИЯ
  • 15 бббббб

    217 44 Отговор
    Почти всички знакови убийства станаха по време на Тиквата ,когато беше главен секретар.Разчисти територията и сега влачи ли влачи сам .
  • 16 Мордекай

    203 19 Отговор
    Тоз или е превъртял или лъже. Брежнев за последно идва в българия 79година , тоя е роден 66 , едва ли на 13 години е бил със снайпера в тайната квартира и охранява прегръщащите се живков и брежнев , има нещо гнило. Да не говорим че 90 е бил на 24 , колко ли даа е работил за убо , то прстава да съществува 90година , незнам и как е толкова сигурен за следващите си 50 години , все пак 53 + 50 =103 , дай боже секи му
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ким

    101 16 Отговор
    Нашето ДС е било контролирано от КГБ.Интаресно защо не отваря тази тема?А тя отвежда към Луканов.

    Коментиран от #24

  • 19 Усмивката

    149 20 Отговор
    Той и Бойко се замозабрави ма е жив.
  • 20 Мирен преход Да ама НЕ

    93 20 Отговор
    Москва, Москва!
    Ти ярко пак пламтиш,
    ти пак туптиш!
    Ти пак си огнено сърце
    и с ясна пурпурна усмивка бдиш
    над братски стиснати ръце...ееееееееее..........Кой каза,че "комунизма си отиде" ??????????
  • 21 Адолф Хитлер

    141 29 Отговор
    Само не знам защо не споменахте,че Боко тиквата е шеф по онова време и той си изчисти конкуренцията за да се намърда и ограби България самостоятелно.

    Коментиран от #60

  • 22 Гостилничаря

    59 7 Отговор
    Охраната на Тато най-добра у нас..... Че как иначе, той (охраната му) затова още но пази от високия стандарт на живот и дълголетието. И добре си върши работата.....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Усмивката

    90 19 Отговор

    До коментар #18 от "ким":

    За това ли Бойко има животински страх от Доган и Пеевски.Всичко си идва на място.Бърза кариера.Но вечната тайн е в ръцете на разпределителя на порциите.Сиреч.Москва.

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ким

    53 10 Отговор

    До коментар #24 от "Усмивката":

    Руски бодигардове охраняват Доган в момента.
  • 27 Убо ги създаде мутрите

    111 6 Отговор
    И убо ги застреля както сами виждате..иначе казано мвр е най голямата организирана престъпна групировка
  • 28 12345

    18 40 Отговор
    тоя пак не пил лекарствата си
  • 29 Незнакомов

    101 4 Отговор
    Няма такава мафия която да е във войно с държавата. Мафията е още едно пипало на държавата за мръсната работа и обиране на негативи.
  • 30 Усмивката

    55 3 Отговор

    До коментар #25 от "Дидо":

    За да е толкоз уверен убиецът че жертвата е без бронежилетка трябва да е добре информиран.
  • 31 бна

    74 13 Отговор
    В началото на 90-те,единствено в "страната на каскетите" и у нас ( от селия СИВ), се появиха престъпни структори със сходен модел и характер!

    Коментиран от #40, #58, #120

  • 32 А боко първи кога

    70 9 Отговор
    Ше се закусва
  • 33 Усмивката

    41 5 Отговор

    До коментар #25 от "Дидо":

    И какво толкоз лично имаше ,сръбския мафиот Сретен Йович към колегата Бойко Борисов че искаше да му отмъщава.Помня че имаше едни търкания тогава с Пеевски и Доган ,Бойко.После имаше едни заловени на гръцко с РПГ ета ....абе филми.

    Коментиран от #34, #54, #127

  • 34 Усмивката

    58 3 Отговор

    До коментар #33 от "Усмивката":

    И стана така че след години като се утоложиха страсстите един хидроинженер реши да построи резиденция -морска крепост ,срещу голямата ни военна база Атия и на километър от нефтеното ни пристанище Отманли.Знаесе че и Димитър Николов е в проекта.Добри приятели ,Стари приятели.
  • 35 Просто така

    47 2 Отговор
    Останаха само главатарите да управляват
  • 36 Томи

    57 4 Отговор
    Вярно е че спортна рота на борчагите беше на пряко подчинение към УБО
  • 37 месара

    75 3 Отговор
    всеки знае че комунистите създадоха борците, по късно почнаха и да ги избиват. каква тайна или новина разкрива разказвача?!
  • 38 Тоя па

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "смехурко":

    Офсъ
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 machete

    65 6 Отговор

    До коментар #31 от "бна":

    Напълно съм съгласен. И у нас и в Русия властва един и същ олигархичен модел на разграбване на богатствата и ограбване на населението от бившите комунисти. Създадени бяха тъй наречените мутренски групировки и когато вече нямаше нужда от тях ги отстреляха.
  • 41 Боби

    64 3 Отговор
    Това май е Боби Даскалов бивш загарен бос , човекът който унищожи Хебър Пазарджик , кандидат за депутат от ДПС и БББ , много обича късия разказ и е сладкодумен , но лъже! Най - голямото му достойнство е , че е съученик от милиционерското в Пазарджик с Алексей Петров и сега живурка покрай него.
  • 42 вис мис и балкантурист

    98 4 Отговор
    Те го създадоха, те го очистиха, един боклук по-малко!
    Достатъчно измет създаде ДС-то, много мутри си повярваха, че са велики и накрая им пръснаха простите тикви.
    Пак службите очистиха и другият боклук, брат му Георги, пълни батали, добре, че са медиите да ни припомнят за тая пасмина, бях ги забравил.
    Между другото, спрете да напомняте на хората за тези престъпници, нека си спомним за други българи, дали нещо на това общество!!!!!!!!
    Защо го правите? Тая измет няма място в публичното пространство!
  • 43 Русенец

    49 14 Отговор
    А къде е Бойко в тази история ? Той от снайперистите ли е, че сега цяла България се е насрала от страх от него и му слугува безпрекословно ?
  • 44 Нужни 360 градуса

    10 2 Отговор
    У такава кал и мизерия съм затънал че ми е нужна промяна нова работа достатъчно средства за по-добър живот, ако е куршум сърце нямам най много за уплах от някоя врачка друго не приемам
  • 45 Няма по голям отдържавата

    32 4 Отговор
    С една дума те си избиваха хората когато сметнат за добре и са постъпвали правилно
  • 46 Лено

    26 0 Отговор

    До коментар #39 от "Томи":

    Машкар ли си, мишкар ли си, вземи се ограмоти
  • 47 Бай каратиста

    19 2 Отговор
    Охрана черен колан шампион еха и милярдер
  • 48 Публикувано във факти.бг: вис мис и балк

    127 4 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Слушай сега, почти си прав, но искам да допълня! ДС (КГБ) създадоха мутрите и групировките, за да си гарантират плавния преход на капитала от държавен в техните ръце, идеята беше И Е, парите да отидат при правилните хора, които се оказаха прости МУТРИ, защото техните шефове от ДС и БКП, нямаха интерес да назначат кадърни хора, защото щяха да ги ограбят, та идеята беше мутрите да гонят нормалния бизнес и с цената на всичко да защитават интереса на червените феодали. За това България за 30 години не дръпна толкова, защото парите отидоха в ръцете на простите комунисти и техните гавази мутрите, а кадърните и интелигентните хора бяха изтласкани в периферията или имигрираха. Това е основния проблем, за това се поддържа и високо ниво на корупцията, за да има мутри, ако нямаше корупция и имаше ефективно правосъдие системата нямаше да работи, защото мутрите щяха да отидат в затворите, където им е мястото. За това на всеки трябва да му е ясно, че червените гниди са най-големите вредители и точно те съсипаха България, съсипват я и до ден днешен.

    Коментиран от #104, #117

  • 49 TheGunBoy

    26 3 Отговор
    А бе не знам,но мен са ме учили да давам контролен изстрел в главата след такъв в сърцето.
  • 50 s7un7

    41 5 Отговор
    Добро утро, те ги направиха и те ги изчистиха, ама останаха още за чистене, тях кога ?
  • 51 москва

    7 9 Отговор
    БОБКА,ТОЗИ КЮЛЕВ ,ЧЕНГЕТО НА МОСКВА,ЗАЕДНО С АЛЕКС ПЕДРОВ,ЧЕНГЕТО РУСКО И ЗЛОБАРЯТ ВСЕМОГЪЩЙЙ-ФАЛИРАН-ПСЕВДОДЪРЖАВНИШКИЙ,ДА НЕ Е ПРОБАЛ НОМЕРЪТ С ИЗНАСИЛЕНАТА СВИРКАДЖИИЙКА-НАРКОМАНКА ОТ МОСКВА.ФАЛИРАНИЯТ МИНЕТ ЧЕНГЕДЖИЙЙСКЙЙ.ТА И ДВАМАТА ПРЕГРЪЩАТ АСФАЛТЪТ ПО БЪЛГАРИЯ.??????
  • 52 цвцв

    12 2 Отговор
    питайте с.йосич
  • 53 Стефан

    33 3 Отговор
    Шест години и половина той работи в легендарната служба "Управление за безопасност и охрана" (УБО) и е един от персоналните охранители на Тодор Живков. Егати и легендарната служба,носеха храна на членовете на политбюро и пазеха децата им от народната любов, пазеха и Людмила Живкова , но си отиде скоропостижно, легендарна е колкото службата на Митьо Гестапото слухти в спалните на хора като Светлин Русев и донасят за любовниците им.
  • 54 Патриот

    46 9 Отговор

    До коментар #33 от "Усмивката":

    До колкото СЪМ ЧЕЛ Бойко влиза в голямата политика като си купува пост с половин милион долара, взети на знаем от Сретен. След като става главен секретар или нещо подобно Тиквата издава заповед за ареста му.
    До колкото знам Мижитурка се е откупил от него, но има много хора, които го искат мъртъв. За това и се натиска във властта и би продал не само собствения си народ, ами и майка си и баща си - за да го пази НСО. Иначе е пътник.
    Явно нашия премиер е бил Мишка тогява. Сикаджийска мишка.

    Коментиран от #62

  • 55 Патриот

    10 5 Отговор
    Ще ми е доста интересно да купя и прочета тази книга.
  • 56 Пиф

    14 18 Отговор
    Всички коментатор чета тук сте настрани до ушите ама плюете и размишлява те яко. Ми опънете се на бат Бойко да ви видя колко струват пишлигари разни че и умувате на глас. Посерковци
  • 57 До гоуемия машкар 🙈

    15 3 Отговор

    До коментар #39 от "Томи":

    Пише се "мъжкар" бе, бунак!!! 😄
  • 58 До #31

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "бна":

    Престъпни "структури" !!! 😃
  • 59 стоян георгиев

    29 4 Отговор
    поредния ненормален фатмак решил да се прави на умен.интересно що сега почна да ги прави тия изявления за хора загинали преди 20 години?я да обясни за пеевски или за живите от тим,сик или таки тая мишка непоръбена!много е лесно да псуваш умрели.крушата бил много страшен и те го убили!!!а при живков били много страшна охрана!!!!пълен смешник!при живков правешкия плъх го пазеха 100000 човека.всяка сутрин като отиваше на работа отцепваха пътя банкя бояна с целия наличен ресурс.да не говорим за тоталната милиционерщина у нас.и въпреки това проспаха прехода тия алкохолици,дето се правят сега на гореми разбирачи!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ъийбнк

    26 5 Отговор
    Имам си хабер от УБО, защото съм работил с бивш служител. Никаква държава в държавата не са били. Оня е бил будкаджия на на нялое посолство.
  • 62 хеий

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Патриот":

    можеш ли да четеш бе
  • 63 кикирикиии

    9 0 Отговор
    Боли ме корема по-надолу.
  • 64 Никой

    40 2 Отговор
    Доста съчинени глупости има,но действително държавната машина е способна да ти съсипе живота и аз го знам от опит...Една поръчка от конкуренти в бизнеса към корумпирани ченгета и прокурори и си тотално свършен- фалирал,разведен и с разклатено здраве. Нищо че съчинените обвинения не издържат в съда. След 5-6 години тормоз си съсипан отвсякъде...
  • 65 Доктор

    3 4 Отговор
    Даскалче ? Това състояние за някаква твоя измислена държавност и служби ,явно ти идва от многото пушене над 50 г.Както и от многото дългове на Москва,който искаш да ги представиш за държавни ? От величието и непобедимост,всемогъщая.И от мечти че еврото в ЕВС ще бъде за москва и руският злобаризъм,и НАТО ще ти издържа /и стане пчеличка /в нап за 5 млн.русофили на номеклатура и чрез нап.А ти даскалче от Карлово ще викаш служби на злобарят фалиран от москва.От тези състояния ти идва злобата и злобното " всемогъщо "държание и кондиция,в комбина че си някакъв измислен държавен служител.
  • 66 Кой68

    38 0 Отговор
    Всички големи бяха със карти на МВР/УБО и това бе публична тайна.Това да си пиколо,рецепция,барман,камериерка и най-елементарна подръжка в хотел-задължително си при службите.Танцьорките по баровете и кабарета на щат при службите.Това не е от филми или фантастика😉😉
  • 67 истинко

    10 4 Отговор
    Като кажат "държавата" или "службите" очистиха тоя или оня! Абе хора, говорете с имена, иначе олеквате като лъжци!

    Коментиран от #68

  • 68 Кой68

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "истинко":

    Защо пишеш под псевдоним?Много олекваш....

    Коментиран от #73

  • 69 Те у горещо

    7 0 Отговор
    Даваха няколко отворковци били там написали книги и какво ли не но според статията закусиха, тоз тук мисли ли я таз работа над всички ли си, е истината трябва някой ден да излезе но май е решил да закусва дано си е направил добра застраховка поне някой да обла и от скромния му живот
  • 70 безпартиен

    12 1 Отговор
    Ако имаше истинска държавна сигурност/ДС/,нямаше да има 10.11.1989!!!Тяхната ДС ги направи политици,бизнесмени,банкери и който не слуша и си помисли,че е велик-в трапа!!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Мишо Бирата

    13 2 Отговор
    Кажи ни нещо ново !
    Кажи ни нещо което не знаем !!
  • 73 истинко

    9 1 Отговор

    До коментар #68 от "Кой68":

    Ами също като теб! Като знам колко боклуци от времето на комунизма циркулират в това днешно псевдо- общество... не псевдоним а омоним ще си сложа!

    Коментиран от #75

  • 74 Без име

    20 5 Отговор
    Автора на статията е палячо... На Васко колата беше на решето.... Тогава живеех на 100 метра от инцидента. И това за УБО са митове. Този охранител май е охранявал някой стол в някой кабинет.
  • 75 Кой68

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "истинко":

    Забрави се бе си?Не се издавай😂😂😂😂👍
  • 76 Дрън, че пляс

    14 3 Отговор
    Тоя дето е решил да покойниците , да се подсигури да не намесва някои от живите , че преди 11 години нали имаше едно неразкрито публично убийство - на писателя Георги Стоев и последната му книга не видя бял свят ...
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Еретика

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Драгунов":

    Е тия що не направят това с Бат ви Бойко или той е един от тия.
  • 79 Асен

    9 5 Отговор
    Човека се готви да издава книга и си подготвя почвата.Знае че хората обичат да вярват на фантасмагории и е нацелил точното място.

    Коментиран от #95

  • 80 Сталин

    17 5 Отговор
    Тоя май послъгва,ако кгб-то ги беше гръмнало то щеше да им вземе и парите,а мутресите на тия "герои" харчат милиони,купуват хотели и фирми по чужбина и плащат на мургави жигола да ги стържат.
  • 81 Йордан Ганчовски

    5 0 Отговор
    Смелост със задна дата. Убийците са си убийци, но за всичко има лек, няма нищо страшно. Стига да има воля и решителност.
  • 82 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    ПРОДУКТЪТ НА ДС- ВАСОКО ИЛИЕВОКО- СЕ ОПИТА С "БУХАЛКИ" ДА ЗАВЗЕМЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИЯ БИЗНЕС НА: "ДЗИ"; "БЪЛГАРИЯ" И "ОРЕЛ " И СИ ГО ОТНЕСЕ ОТМАХ -ТОЧНО ОТ ДС -БКП -ФИНАНСИСТЪТ МУ !!!
  • 83 Иво

    8 1 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тези отрепки!!! Ясно е на хората , че службите стоят в дъното на всичко, което се случи и продължава да се случва в държавицата ни - и на превратчето, и на новоизлюпените / назначените от тях / милионери, и създаването на партиите - пак под тяхна диктовка и под шапката на големия брат - КГБ!
  • 84 НАБЛЮДАТЕЛ

    13 0 Отговор
    ЕДНО ВРЕМЕ СА РАБОТИЛИ ЗА ДЪРЖАВАТА,СЕГА РАБОТЯТ ЗА СЕБЕ СИ.
  • 85 ИМПЕРИАЛИСТ

    23 3 Отговор
    45-години комунистите ядоха, пиха, убиваха, лъжейки народа със светлото утре на комунизма. Когато това утре трябваше да дойде се видя, че и помен няма от обещания рай, и хоп - държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да по търси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период. Държавата ни не бе съсипана от диспансеризирания Филип Димитров, нито от "Веселиновския философ Желю" и неговото вице,- баба Блага. На всички нива се действаше организирано и по план. Отделните министерства и ведомства действаха единно и в синхрон. Спомнете си как набързо комунистите станаха "социалисти" и "поеха вината с мезе". Как беше ? – от "Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари."….до "Ние вината поемаме само с мезета".
  • 86 АLFA A 1

    1 0 Отговор
    Този е закъснял да прочете за тези неща, които са в системите на старите ИМПЕРИЯЛИСТИЧЕСКИ страни! ...ако не съм един от тях, бих повярвал? Но истината е U R T !!!
  • 87 ДДимитърдддд

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    СИК беше и е дясната ръка на БКП, ДС и БСП. Ненапразно бившият министър на МВР Румен Петков фонтанчето осигури държавна охрана от полицията за Младен или Маджо когато трябваше да се яви като свидетел. Тоест това е доказателство, че тогава държавата е стояла зад СИК. Винаги се намираха мутри които да свършат черната работа. Единственият които ги подгони яко бе правителството на Иван Костов.
  • 88 Българин

    13 1 Отговор
    Всички са една помия.Вместо да гонят ци-гани и пом-аци.Те се оцърнаха срещу нас българите.Но циг-анетата лека полека изкупуват българската земя.
  • 89 Фъндю

    9 21 Отговор
    Ако не е Бойко от глад ще умрете. Не напразно народа го избира и ще го преизбира и за напред.Колкото и да ви е мъчно ,така ще е.

    Коментиран от #94, #105

  • 90 Сега сещате ли се как става така

    17 0 Отговор
    Че всеки вика аз не гласувам за гроб и тиквата а все печелят каквото и да става избори😂😂😂😂и кои вади нови пионки на политическата сцена и кои определя кои ше е на власт а😂😂😂
  • 91 Българско робство

    13 5 Отговор
    Час по скоро да идва Ердоган и да оправи положението а полит шаиката на диарбекир заточена

    Коментиран от #111

  • 92 Абе, тоя бил с тиквоча колега?

    6 3 Отговор
    Колко ли му е кихнал бат бойко, че да издаде и книга? Най- важното, да внимава да не хване букета от босилек! ;) :)
  • 93 Умна, умна,

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    пък го гръмнали, като диво прасе!?
  • 94 Фъндю се изсра

    3 3 Отговор

    До коментар #89 от "Фъндю":

    и завоня навред!
  • 95 Иван Иванов

    17 2 Отговор

    До коментар #79 от "Асен":

    Ти да не си Асен Агов, да ти пратя поздрави от боксовия клуб?!
    Не го познавам въпросния човек, но говори много истини. Може и да преиначава тук там, но държи правилната линия.
    За Враня е така. Знам го лично.
    За УБО - там просто не влизаше случаен човек. Правеше се проучване до 9-то коляно. Сега го правят същото и трудно се влиза в службите.
    Някой от вас знае ли въобще, че Кюлев е бил следовател в 6-то районно и после изведнъж става мултимилионер?!
    Ще ви кажа и още нещо.
    80-те години в Доброславци имаше строго секретни документи, разбирайте с бсолютно всичко за Ф-16. Чертежи, характеристики и дори къде колко са. Но това беше секретна информация, която идваше при нас от нашите служби и по линия на Варшавския договор. Те също са имали подобна информация за нашите мигове. Лошото е, че от тогава минаха 30 и кусур години и ние сега ще ги купуваме, демек реквизита на "Топ Гън".
  • 96 Чета и виждам

    4 4 Отговор
    , дори съм сигурен, че почерк в цялата тази работа има Б.Б. Няма начин!
  • 97 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    КОЙТО ГИ СЬЗДА ДЕ ТОЙ ГИ УНИЩОЖИ А ЛУКАНОВ МУ НАМАЗАХА СКИТЕ ПОНЕЖЕ ИМАШЕ МНОГО КОМПРОМАТИ
  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    КОЙТО ГИ СЬЗДА ДЕ ТОЙ ГИ УНИЩОЖИ А ЛУКАНОВ МУ НАМАЗАХА СКИТЕ ПОНЕЖЕ ИМАШЕ МНОГО КОМПРОМАТИ
  • 99 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    МАНОЛ ВЕЛЕВ БЕ ТВЬРД ЧОВЕК НАПРАВИХА ГО ЖИВ ТРУП
  • 100 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    КОЙ УБИ МЕТО ИЛИЕНСКИ КОСТИТЕ МУ ГНИЯТ В ПЕЩЕРИТЕ НАД БОТЕВ ГРАД
  • 101 Повръщащия

    13 2 Отговор
    Директно признание, че бсп и сдс бяха едно и също, а комунизма така и не си е отивал....
  • 102 Алексей

    8 0 Отговор
    Бяха създадени от каймака на службите за да посеят бизнеса, но по мръсния начин, тези имена от статята само така можеха. Отстрелването беше, когато парите започнаха да изсветляват. Не се размина и на мозъци като Илия Павлов и Кюлев, които бяха много по-високо в йерархията
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ПетровДругарят Петров

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Публикувано във факти.бг: вис мис и балк":

    Да чуя компетентен отговор: Ква е разликата м/у ГРОБ и БКП ?

    Коментиран от #113

  • 105 Истината е

    5 0 Отговор

    До коментар #89 от "Фъндю":

    Че народът не го избира,а той самият си се избира по измамни и известни начини.Защо отмени машинното гласуване само местните избори .Досети се сам,защото машините не се манипулират.335
  • 106 град КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    ГЕОРГИ СТОЕВ НЕЕ БИЛ МУТРА КНИГИТЕ МУ ГИ ПИШЕШЕ ВЛАДО ДАВЕРОВ ПОМНИТЕ ЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ СЬЩИЯ ДАВЕРОВ ИЗЛЬГА ЧЕ УЖ ГО Е БИЛ НЯКАКЬВ ТАКСИМТРОВ ЖОФЙОР
  • 107 Истината е

    1 0 Отговор
    Че народът не го избира,а той самият си се избира по измамни и известни начини.Защо отмени машинното гласуване само местните избори .Досети се сам,защото машините не се манипулират.335
  • 108 хах

    1 1 Отговор
    Поредния палячо разказвач дето е чел вестници и ги преразказва за къшей хляб.
  • 109 Няма вярно

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "смехурко":

    Няма вярно, защото не казва нищо за Боко Тиквата - как така ???
  • 110 caca

    2 0 Отговор
    я Това ако не е Боби захарчето от Пазарджик.....?!
  • 111 Фейсал

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "Българско робство":

    Ми то Ердоган и куклите им от МИТ ги вършат същите неща като УБО. Само езика е различен, методите същите. Навред е същото. И в ЦРУ. У нас е зле, защото тия ни пречат да правим бизнес, а не защото другаде е розово.
  • 112 vasik atanasova

    3 1 Отговор
    човека явно вече е възрастен и му се иска да си каже истината
  • 113 Фейсал

    8 1 Отговор

    До коментар #104 от "ПетровДругарят Петров":

    Разликата е, че ГЕРБ лъже, а БКП просто си е съюз на борещи се за кокал нагаждачи след 1944 г.. Идеалисти вБКП има от около 1933 до 1956 г., след това няма. А лъжците от ГЕРБ лъжат, че са за демокрация, а действуват мутренски тоталитарно обслужвайки богатеенето на малък кръг свои хора и чужди корпорации.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 гощо

    5 0 Отговор
    Когато си просто момче а си получил власт и се самозабравиш,наричаш себе си императорът е нормално да те свитнат създателите ти!
  • 116 Екс

    2 0 Отговор
    Най-после,някой да си признае,не,че ние не се досещахме...
  • 117 ПИТАНЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Публикувано във факти.бг: вис мис и балк":

    А КОЙ УБИ РОСЕН ЦЕПЕНИШЕВ МАЙОР ОТ ПАЗАРДЖИК И КОЗЛОДУЙ СЛУЖИЛ И ПРИ БАРЕТИТЕ УЖ СЕ САМОУБИЛ ТАКЬВ ФИЛМ НЯМА САМОУБИТ Е ДА
  • 118 Еретика

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бамби":

    Бойко отива на закуска и не се бавете.Ха сега да ви видим.
  • 119 Слънчев бряг

    2 1 Отговор
    Ами така се прави с мутрите
  • 120 Вярвай си

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "бна":

    Във всички соц държави се появиха подобни организирани престъпни групи и изобщо дейности!

    Рекета е измислен в САЩ и между другото рекет е имало още преди 1989г. във бившия вече СССР когато се започна да се дава възможност да се правят магазинчета, пивници, кафененца и лафки! Дори имаше един сатиричен вестник "Крокодил" там бяха взели да го описват положението на ПЕРЕСТРОЙКАТА!
  • 121 Петър Волгин

    3 0 Отговор
    Мутрите са агенти на ДС, играха във филм на БКП и генералите. За да станат плутокрация. Иван Костов казва на БКП - че не трябва да позволят собствеността и пазарът да бъде за други. Тодор Живков за преходът - след НРБ: .. "Един другар ... ми вика: Другарю Живков,
    не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме
    вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво,
    то ще остане" ... Маргините и Галеви са трупове. Те си свършиха работата, играха едни роли. Студената война е спечелена от Червената олигархия - днес капиталистическа върхушка. text/2795-bylgarija-ili-mafijatay
  • 122 Илия Троянов

    2 4 Отговор
    Спомням си как ходих на донаборна комисия 1992-1993г, на това военно управление имаше нещо като стенвестник, но то стоеше месеци, години, и пишеше как Якудза е велик блюстител на моралът, колко са важни за прогресът на Япония. (Демек за какво ви е държава, още не са им били спуснали Айн Ранд) това са Хора като Каролев, агенти на червеният капитал и живковистите, налагащи либертарианството. Основател на реформаторският блок Георги Ганев - каза, че работниците хвърлят заплтите си в тоалетната чиния, а работодателите им - инвестират. С което той иска да каже, колко основателно и добре е да има и да се задържат ниските заплати. .. . Knigi/New%20books/Revolutsia%20mente.htm
  • 123 Петър Волгин

    4 0 Отговор
    Георги Стоев си го пише, че мафията е с управление в БСП централата, там дирижират и люпилнята и управлението на партиите. И всичко става по мед и масло. Георги Андреев 1995г: "По-голямата част от обработваемите площи пустеят, а дългогодишните насаждения подивяват или се изкореняват. Избирайки сложна процедура за връщане на земята, Мафията иска да откаже" от земеделие и скотовъдство тези, Които все още имат мерак за това. Защото в перспектива е замислено създаването на огромни частни латифундии, аналог на предишните промишлено-аграрни комплекси (ПАК), Където днешните земеделци ще бъдат ратаи. Това ще стане от само себе си", а засега е строго охранявана тайна.Отдавна обаче не е тайна, че реалният политически Живот се изразява в съперничеството между Първо главно управление (външно разузнаване) на уж унищожената държавна сигурност (ДС) - негова е Мултигруп" и др. - и Второ главно управление на ДС (Контраразузнаване) - негова е Първа частна банка и др. Останалото е бутафория. Не е тайна също, че всички ръководни Кадри на едрия Капитал" са бивши офицери от ДС."
  • 124 Бургазлия

    4 3 Отговор
    Гошо Мечката, беше мъжко момче. Не отстъпваше от принципите си. Беше запален спортист. Даваше пари за развитието на културизма като спорт, много момчета се развиха благодарение на него: Иван Милков-киборга, Румен Желев, Митко Славов и т.н.
    И до днес в Бургас за него се споменава с хубаво . Светла му памет.
    Ето едно от последните му интервюта :

    https://www.iskra.bg/georgi-nikolov-mechkata-24-godini-po-kasno-chast-2/
  • 125 Росен

    2 2 Отговор
    Колкото повече време минава, толкова по-абсурдни и невероятни стават легендите за 90-тарските мутренски години. Всеки неадекватен вече се изказва, все едно си е пил кафето с мутрите.

    Коментиран от #126

  • 126 ГЕРБ ГАРАНЦИЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #125 от "Росен":

    https://chitanka.info/text/25456/2#textstart

    През онзи период Деси имаше един приятел — Илиян Божков-Дебелия. Той бе известен с това, че обещава на някого да му докара кола от Италия или Германия, и след като ти вземеше парите, забравяше за колата. През 2002 година бе излъгал Евтим Милошев, че ще му продаде БМВ 530Д и онзи му беше дал около 30 000 лева. Впоследствие Илиян му казал по телефона, че „колата заседнала под Ламанша“, и спрял да му вдига на обажданията. Евтим работеше със Слави Трифонов и бе намерил връзки да образуват дело срещу Дебелия и да го вкарат в ареста.
  • 127 Максимус Тракиеца

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Усмивката":

    Общото е трафика на наркотици, проститутки и оръжие...
  • 128 Шубе

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Шубе ли!? И от какво или от кого? На кого му пука за ония времена, нали още търпим последствията, какво да се коментира... Всичко е казано, лошото е, че не се вижда перспектива за по-добро...
  • 129 барбуков

    0 0 Отговор
    интересно боби захарчето какви ги ръси