Last news in Fakti

31 Юли, 2019 13:49 4 040 18

В обира за 5 лева участвал и внукът на жертвата

  • старица-
  • драганица

Докато спяла, възрастната жена била нападната от двама мъже

В обира за 5 лева участвал и внукът на жертвата - 1
Снимка: бТВ

Трима са извършителите на нападението над самотната възрастна жена от монтанското село Драганица, съобщиха днес от полицията.

Потвърдиха се и съмненията, че в грабежа за пет лева е участвал и внукът на пострадалата. Извършителите са задържани в ареста за 24 часа.

Докато спяла, възрастната жена била нападната от двама мъже, които със заплахи ѝ отнели джиесема и дребната сума от портмонето в размер на 5 лева и 20 стотинки.

„Няма да мърдаш, че ще те ликвидираме, единият навива ръкавите като за бой и аз плача”, спомня си жената пред бТВ и допълва, че мъжете нямали маски, но си прикривали лицата с фланелките.

Тя не познавала нападателите, но въпреки паниката усетила, че в къщата има и трети неканен гост.

„През това време мене ми се чува, че се тропа, изглежда, че е имало и трети, ма не знам, търсили са пари, горе едната стая беше разхвъргана, из гардероб извадено и аз сега съм оправила”, разказва нападнатата.

След нападението жената спи у съседка. А селото, което доскоро се славело като най-мирното в района, е в шок, защото са отдалечени, само веднъж седмично идва полицай, а джиесемите нямат навсякъде обхват.

„При такива случаи, колко пъти кметицата прави списъци и искаме да се направи клетка, били сме малко, селото умира и няма нужда, живеем в страх”, казва съседка на пострадалата.

Нападателите са направили пълни самопризнания. Един от заподозрените е внук на бабата.
А днес в селото дошъл и първият дарител, пожелал да помогне с храна и пари на пострадалата жена.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабата

    13 14 Отговор
    Единият си извади кура ,имаше Тату на кура пишеше :факти са фейк сайт

    Коментиран от #7

  • 2 Behemoth

    23 2 Отговор
    Хихихи за тия милиарди за фърчила държавата можеше да спонсорира изграждането на клетки и полицай във всяко село...ама той Баце нали го вадят...

    Коментиран от #4

  • 3 Бабче, бабче

    34 0 Отговор
    Да видиш какви деца си отгледала, и какви деца отглеждат децата ти! Пълна деградация!

    Коментиран от #10

  • 4 Бойко Борисов

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Да бе клетки ще изграждам .Гледам да пълня сметките с 💰 и да бягам
  • 5 ТЪЖНО

    13 0 Отговор
    Храни куче дате лае и ако не му стига едната ти ръка, подай му и другата. Предполагам, че става дума за зависими, но тъй като сумата е нищожна, не очаквам ефективни мерки. Единственото е, че се вдигна шум, та дано се намери нищожната( спрямо други колосални) сума, за мобилна клетка, та да могат хората поне да търсят помощ.
  • 6 Правопис

    13 2 Отговор
    "...а джиесемите нямат навсякъде имат обхват..." Редактори нямате ли? Срамота, бе!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чудно

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Б. Н":

    Тоя олиг,що мод не го маха?
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    МРЬСНИ Ц И Г А НИ НЕЕ ФЕЙК ИСТИНА Е ПОТЕЛЕВИЗИИТЕ ДАДОХА МРЬСНИ ДОЛНИ СЬЩСТВА
  • 10 Бътън

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бабче, бабче":

    А пък и дарител се намерил,да се множат простаците....
  • 11 Кую

    5 0 Отговор
    Тъжно...
  • 12 Libre comme air

    13 0 Отговор
    Ако бабата ги беше мушнала с кухненския нож... ся щяха пък да скачат срещу нея то в българия никак не става единия път стоиш и даваш на обирджиите квота искат или пък ако се защитиш после влизаш в затвора.. ай сектор и държавата и кривосъдието
  • 13 И какво стана ся

    8 0 Отговор
    Не бил черен българин ами бил бял сиганин....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Любопитен

    5 0 Отговор
    Е ся как ще ги разделят тея 5 лв на три
  • 16 1488

    7 1 Отговор
    100 процента са наркомани щом са взели само парите и нищо друго и полицията няма да си мръдне пръста щом сумата е под 300 лв. Трябва да се създадат граждански патрули в такива ситуации и на населени места с възрастни хора където няма полиция, лекари магазини, а някой от хората ходи да купува на всички. Тия патрули да помагат на хората на доброволни начела или с финансиране на неправителствени организации. Такива като тези ограбили старицата заслужават да им счупиш капачките и да ги оставиш инвалиди за цял живот и да нямат право на помощи.За медиите и политиците това е само сензация от която могат да изкарат дивиденти без да помагат, както и правят.

    Коментиран от #17

  • 17 123

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "1488":

    Не граждански патрули а организации от рода на ККК които да изпълняват правораздаването от което държавата е абдикирала. Всеки разбойник, всеки крадец, мсеки циганин имат права,.само честните хора нямат никакви права освен да работят, да плащат данъци и да мълчат. До кога?
  • 18 хяхяхя

    2 0 Отговор
    наркобароните се организират и мутренските времена отново са тук