1 Август, 2019 12:49 7 027 10

Кой и защо удуши дядо Коста на поклонническия поход

  • убит-
  • поклоннически поход

Първоначално разследващите решили, че най-вероятно възрастният мъж е загинал при пътен инцидент

Кой и защо удуши дядо Коста на поклонническия поход - 1

77-годишният Коста Янков намери смъртта си по време на поклоннически преход до Рилския манастир. Тялото на мъжа беше открито между две радомирски села, а вчера стана ясно, че той е бил убит.

Първоначално разследващите решили, че най-вероятно възрастният мъж е загинал при пътен инцидент. По-късно станало ясно обаче, че нараняванията по тялото на бай Коста са от физическо насилие.

По няколко версии работят разследващите за убийството на възрастния мъж. В събота поклонническата група е стигнала село Дрен.

Местните хора посрещат шествието тържествено. Коста Янков обаче не бил с групата в момента, в който тя пристигнала в Дрен. Обикновено той изоставал заради проблеми с очите.

Придвижвал се успоредно, но по асфалтови пътища. И когато в съботния ден останал в Долна Диканя уверил останалите, че знае откъде да мине и как да стигне до Дрен.

„Не личеше, че има проблем със зрението, въпреки че трудно различаваше хора от близко разстояние", обясни пред Нова телевизия кметът на град Българово Йордан Йорданов.

„Той имаше къща в Българово, но отиде да живее в землището на друго място. Той не е конфликтна личност, беше позитивен човек”, обяснява кметът. Той на няколко пъти опроверга появилата се вчера информация, че Коста Янков е бил агресивен.

От полицията изключват вероятността убийството да е извършено от друг човек от поклонническата група. Мъжът не е носил пари в себе си. Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 WarLord

    46 3 Отговор

    До коментар #2 от "Цигани":

    Не виждам съпричастност или съжаление към насилствената смърт на един човек. Това може да е Вашият дядо или баща. Къде пише в статията това да е дядо Коледа? Писах Ви минус....
  • 4 бл.134 в Зап. парк

    28 11 Отговор

    До коментар #2 от "Цигани":

    Нищо ново и нищо различно от онова, което става навсякъде в тази страна.Но разбира се , не се случва на софиянци , варненци и пловдивчани продавщи апартаменти на цената на едно село .
    И после чакайте VW, борба със свинската чума .....
    Тази страна не заслужава повече да съществува
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 2 Отговор
    БОГ ДА ГО ПРОСТИ ГОСПОДИНА ДОБЬР ЛОШ НИКОЙ НАМА ПРАВО ДА ОТ НЕМА ЖИВОТ ТО БОГ ВИЖДА ИМА БУМЕРАНГ ВСИЧКО СЕ ВРЬЩА

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    ПРИ ПЬТЕН ИНЦИДЕНТАКО ТЕ БЛЬСНЕ КОЛА УДУШВАНЕ ЛИ
  • 8 Ventura

    18 2 Отговор
    Мирише ми на РОМ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Радомирец

    1 0 Отговор
    Който е ходил в Радомир и селата наоколо се досеща - има страшна циганска престъпност, по цял ден скитат по изоставените къщи да търсят желязо и каквото откраднат. А дядото е удушен, защото е бил сам и не е имало хора наоколо. Надявали са се да го оберат, а може и да са го убили за удоволствие. Малките орки вече бият и убиват за удоволствие, вдъхновени от филмите, старите само крадяха. Но това в София не го знаят, за да разбереш какво е станало, трябва да си го изстрадал лично и да им познаваш манталитета... България вече е опасна и затова всички млади хора се скупчват в панелките по градовете, иначе ето това ги чака, тях и децата им...