Last news in Fakti

10 Август, 2019 15:04, обновена 10 Август, 2019 15:09 5 816 26

Гешев: Разкрити са две убийства, задържани са двама

  • иван гешев-
  • убийства-
  • прокуратура

Държавата е в дълг към хората по малките населени места, що се касае до битовата престъпност, заяви на брифинг зам.-главният прокурор

Гешев: Разкрити са две убийства, задържани са двама - 1
Снимка: БГНЕС

"Имаме проблем с битовата престъпност в България. Имаме проблем с домашното насилие. Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по малките населени места". Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг на прокуратурата.

Гешев съобщи още, че са разкрити две убийства и са задържани двама души.

За първото убийство е задържан 91-годишен мъж. Причината е ескалиращ във времето конфликт между двама съседи. При последната им среща в дома на обвиняемия във вилна зона в местността Добрева чешма, той е нападнал с винкел жертвата си. Трупът на 56-годишния мъж е бил пренесен с лек автомобил в близка гора, където е открит от полицията. 91-годишният мъж има двама сина. Заради здравословното си състояние задържаният не може да остане в ареста. Очаква се наблюдаващият прокурор по делото да прецени каква мярка за неотклонение е подходяща за него. Според експертизата за психичното му състояние той страда от старческа деменция, но е вменяем, разбирал е какво е направил и може да носи отговорност.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Разкрито е още едно убийство, случило се в петък вечерта. Мъж е пребил по особено жесток и мъчителен начин жената, с която живеел на семейни начела. Вследствие на нанесения побой жената е починала. Двамата са се запознали преди няколко месеца в социална мрежа.

На мъжа е повдигнато обвинение за извършване на убийство по особено жесток начин. Има данни за криминални регистрации.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    18 12 Отговор
    Всички съвестни милиционери които са плешиви си вършат съвестно работата ФАКТ :D

    Коментиран от #6

  • 2 Гешев плешивия

    32 7 Отговор
    Крадец съм

    Коментиран от #3, #15

  • 3 кочинатаBG

    52 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гешев плешивия":

    Имате проблеми с циганите ,и нарочно не искате да ги решите ,защото подкрепяте герберистката мафия ,защото те са им електорат , и за това младите българи бягат като чумави от кочината ! :)

    Коментиран от #22

  • 4 Давид

    38 7 Отговор
    Когато убиха журналистката в Русе , толкова бързо намериха убиеца , че чак най добрите криминалисти в света се усъмниха . Когато убиха бизнесмена Петър Христо и Иво Стаменов - никой . Ха на бас ,че става въпрос за много пари и олигарси около ДПС и ГЕРБ .
  • 5 Мартин

    35 3 Отговор
    Като дойде време за гласуване и прокурорите разкриват по 3 престъпления на час и после години тишина, с Цацата беше същата история...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мартин

    30 3 Отговор
    Имали сме били проблем с битовата престъпност - ЕВАЛА, как го надуши проблема, сигурно щото проблема е на 30 години и вече мирише на мърша покрай него. Народа знае какви проблеми има, не знае какви решения предлагате - за това говорете!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хитрото

    22 3 Отговор
    Разкрити 3 убийства задържан е Гешев
  • 10 Тома Неверни

    37 2 Отговор
    Браво господине! Те така се прави рейтинг с няколко показни операции и няколко разкрити случая. Направи брифинг за НЕРАЗКРИТИТЕ, кажи за старците от село, дето се заключват с девет ключа по светло и пак ги обират. Кажи, кой си затваря очите, та пред училищата свободно се продава дрога, кажи за тия , дето излизат под гаранция, или с условна присъда, защото са ужким "чисти" и имат пари да си платят. Когато излезеш пред хората и имаш доблестта да ги гледаш право в очите, тогава може и да ти повярват, ама за сега "мисията невъзможна"

    Коментиран от #18

  • 11 яввръолнн

    2 3 Отговор
    Ще излезе на 111
  • 12 Простак

    18 2 Отговор
    няма ли умни цивилни в тази държава ,само гологлави мутри , ченгета от Д-С -ли , ще ни управляват
  • 13 Професора

    18 2 Отговор
    Браво какъв заплетен случай са разрешили и са заловили 91 гошишен углавен престъпник!
  • 14 човек

    17 2 Отговор
    тези убийства на битова основа и баба ще ги разкрие!!!! Като разкриете някое от знаковите поръчкови убийства или като хванете жив някой сериозен бандит тогава се хвалете!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ХаХа 🙈

    14 0 Отговор
    Браво !
    Разкрито е свръх сложно убийство - 91 годишен ?
    А техниката по разкриването ?Много опасна и трудна , изискваща усилия на 16 криминалисти - просто попитали съседа !
    Изберете ме!
  • 17 Гледач

    16 0 Отговор
    Ха ха ха СМОТАНЯЦИ 91 годишен мъж задържан за убийство. А ЦИГАНИТЕ КАТО ИЗБИВАТ СТАРЦИ И БАБИ ТЕ ГАДЕСА А ПЛЕХАР ГАДЕН?

    Коментиран от #21

  • 18 Nik

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тома Неверни":

    Я ми кажи,според теб,някакъв много надежден начин за справяне с циганската престъпност по селата?На практика циганската "напаст",трудно се контролира!Няма как да сложиш пред всеки дом на стари хора полицай!Това,което трябва да се прави е,свързано с т.н, превенция:Намаляване на безконтролната раждаемост на циганите,по-често "полицейско присъствие" в малките населени места,значително завишени наказания за рецедевисти и взимане на нужните мерки от охрана на хората за самизащита:обезопасяване на двора-куче,надеждно заклщчване на къщата,камери и задължително възрастните да имат поне газов пистолет или спрей,против крадци!
  • 19 Баш Гост

    10 1 Отговор
    Евалла Гешефф, ти си нашият нов прокурор. Дрямахте толкова години, сега като има избори - много оборотни станахте!
  • 20 Townboy

    13 1 Отговор
    Циркът е пълен. Тоя Гешефт е поредната марионетка на задкулисието. Първо докараха царя после и Боко. Все герои дето ще ни оправят. Сега наред са Славо и Гешев.
  • 21 ???

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гледач":

    Какво значение има колко са синовете? По важно е кой е карал колата и дали някой от тях не го е убил и да са го преписали на баща си. Те са по близо до годините на стареца.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Впечатляващо

    13 1 Отговор
    Да хване 91-годишен убиец и да обяви, че го чакат 20 години затвор - само Гешев го може това. Като добавим и вчерашните "свидетели" на намерението да се хакнат пръскалките (нищо, че те нямат нищо общо с компютри) как да не искаме точно него за главен прокурор.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 А теб

    3 1 Отговор
    кога ще те задържат??
  • 26 Тоя

    1 0 Отговор
    Брей голяма реклама на тоя урод