Last news in Fakti

7 Юни, 2012 12:59 1 814 0

Двама души арестувани за убийството на Йордан Динов

  • йордан динов-
  • убийство-
  • дългове

Двама души са арестувани за убийството на благоевградския бизнесмен Йордан Динов в София, потвърдиха за Факти.бг от СДВР.  

37-годишният Николай С. и 42-годишният Кирил К. са обвинени за убийството на благоевградския бизнесмен Йордан Динов.

И двамата са криминално проявени, не работят "трета смяна в едно предприятие", както иронично се изрази заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов. При задържането на Николай С., той дори се е подготвял да краде. Кирил К., с прякор Кико, е помагал за убийството, а фактическият убиец е Николай С., с прякор Дългия. Те имат криминални прояви за побой, кражби, а Кико и за притежание на наркотици. Двамата са приятели.

Все още се изясняват мотивите за убийството. "Към момента не намираме никаква връзка между тях и жертвата", каза Спиридонов. Така най-вероятно убийството е поръчано на тях, но дали това е така, ще се изяснява тепърва.

Грешката, заради която са разкрити, е колата, с която са проследили и отишли до мястото, където убили благоевградския бизнесмен. Маршрутът, по който е преминавал Динов разследващите разбрали с помощта на мобилните му телефони. Така лекият автомобил "Субару" е засечен от различни камери по улиците, тъй като го следили с колата "доста плътно" и така разследващите се усъмнили. Трудно успели да открият обаче точния човек, тъй като тя се е препродавала, давала и т.н. След като разбрали, че това е Кико установили "доста лица" около него, но един от тях абсолютно отговарял на описанието на убиеца. Убийците на благоевградчанина са се опитвали всячески да се отърват от колата, дори да я разфасоват. Много от частите са намерени в автоморга.

Двамата "въобще не искат да си говорят с нас", обясни зам.-директорът на СДВР. Те са със 72-часова прокурорска мярка и най-вероятно този уикенд ще се гледат мерките им за неотклонение в Софийски градски съд.

Факти.бг припомня, че 40-годишният Йордан Динов беше прострелян в центъра на София на 4 април. Мъжът почина на път за болницата. По-късно стана ясно, че той е отивал на среща с бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, който е близък приятел на баща му, акушер-гинеколога д-р Петър Динов.

Динов беше управител на веригата за онлайн залагания "Скай Спорт - 365-България", които са под шапката на австрийската компания "Планет уин 365".

Заедно с 29-годишната Соня Букева, Динов бе съсобственик на букмейкърската къща, която изгражда мрежа от пунктове за залагания в цялата страна. Според съдебната регистрация обаче хазартът не е в предмета на дейност на фирмата, а букмейкърските пунктове са представени като „центрове за обслужване на клиенти”.

Преди 7 години бизнесменът е бил разследван за организиране на незаконни залагания, но в последствие е оправдан.

Директорът на ГДБОП комисар Станимир Флоров заяви след инцидента, че един от мотивите за убийството на Динов е неуредени финансови взаимоотношения, и то за сериозни суми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА