12 Септември, 2019 08:03 23 075 13

Икономическа полиция удари големи магазини в Пловдив

  • икономическа полиция-
  • магазини-
  • пловдив

Арестуваните са петима

Икономическа полиция удари големи магазини в Пловдив - 1

Специализирана операция за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения и престъпления при съхранение и разпространение на стоки, означени със знаци, сходни или идентични с тези на регистрирани търговски марки, бе проведена от служители на Икономическа полиция на територията на Пловдив.

Проверките са извършени в два магазина в търговски център в квартал "Столипиново“, други два на ул. "Напредък“ и по един на бул. "Васил Априлов“ и ул. "Георги Измирлиев“. При процесуално-следствените действия общо са конфискувани близо 1400 артикула – якета, спортни дрехи, блузи, бельо, маратонки, шапки и колани.

Като съпричастни към нерегламентираната търговска дейност за срок да 24 часа са задържани три жени и двама мъже на възраст между на 31 и 46 години. Образувани са досъдебни производства по чл. 172б от НК. Работата по цялостното документиране на случаите продължава под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А аз си помислих, че

    69 16 Отговор
    Най-после властта се е опълчила и срещу Лидъл, Метро и сие...

    Коментиран от #2, #9, #11

  • 2 Яшко

    62 4 Отговор

    До коментар #1 от "А аз си помислих, че":

    Направо ви повярвах, големите магазини да не излязат гаражчета в махалата
  • 3 Цецо

    37 2 Отговор
    Хей, "журналисти", заглавията вече ги нямате за нищо, бре!!!
  • 4 Мартин

    49 1 Отговор
    Разбили са 5 квартални магазина и са арестували магазинерите.
  • 5 Дядо поп

    29 5 Отговор
    Всички големи магазини продават казани за ракия. Това е криминално наказуемо , но никой не ги закача
  • 6 Месаря

    40 2 Отговор
    Това не са големи магазини a набелязани магазини ,които пречат на някого не започнем ли родно производство Няма да е лесно това трябва да го знаят политиците които са прекалено много в парламента и не са политици а чисти хрантутници на държавата копелетa един вид.!
  • 7 Пепи

    31 5 Отговор
    Май никой не разбра че става дума за магазини продаващи дрехи и обувки реплики...

    Коментиран от #8

  • 8 Martin

    52 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пепи":

    Разбрахме... Има обаче магазини за реплики, които ги рекламират по телевизията и никой-нищо. Чувал ли си за сайта Изкъпи.ме, Адидас и Найк за 60 лева без етикети и шано кутии - сайта и магазините явно са на точният човек, щом за 1 година успя да отвори магазини в почти всеки град в страната. От другата страна полицаите правят акция в циганският квартал, точно там дето на 50 метра от КАТ се продават цигари и алкохол без бандерол, продават се комплекти с първа помощ с фалшиво съдържание. Дразня се как полицията действа само срещу най-слабите или по заявка на клиента, всички останали си безчистват необезпокоявани.
  • 9 Ами То Ти Неможеш и да мислиш!

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "А аз си помислих, че":

    Къв Лидъл, Метро и сие...та гонят ва? Тва са Мангасяряните дет зареждат от Едерне и Стамбул.Няколко къщи въртят търговия в Столипиново и един два псевдо цигански Мол-а.В Това гето беззаконието е от 30 години! България няма да види Шенген още 15 години заради тово.Прависа Холандците.Рапончито само ще си мечтае Завалията
  • 10 Факт

    9 1 Отговор
    Унищожават ли се книгите за вересийте!?
  • 11 Те си продават

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "А аз си помислих, че":

    БОКЛУЦИТЕ законно! С дебелите пликове под рафта.
  • 12 цвцв

    11 0 Отговор
    да ударят шивашките фирми като ТОП-МЕН мошенници
  • 13 112

    1 0 Отговор
    Брей, това се вика голям удар на стопанската милиция!