Last news in Fakti

24 Септември, 2019 13:55 4 448 13

Мъж, обезглавил старица в Родопите, отърва затвора

  • кременец-
  • момчилград

Съдебните експертизи сочат, че 49-годишният родопчанин страда от психическо заболяване и към момента на извършване на зверското деяние е бил невменяем

Мъж, обезглавил старица в Родопите, отърва затвора - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Мъжът, обезглавил с брадва възрастна жена в момчилградското село Кременец, няма да влезе в затвора. Наказателното производство срещу 49-годишния убиец е прекратено от прокуратурата, пише вестник „Родопи voice“.

Назначените съдебни експертизи са доказали, че родопчанинът страда от психическо заболяване и към момента на извършване на зверското деяние е бил невменяем, тоест не е можел да разбира и да ръководи действията си.

Предстои производство по прилагане на принудителни медицински мерки спрямо извършителя на убийството, посочиха още пред медията ни от Окръжната прокуратура в Кърджали.

В момента мъжът се намира в Психиатрична болница.

Убийството бе извършено на 21 април 2018 година. 77-годишната Х. А. била покосена с един удар. Главата ѝ била почти отделена от тялото. При задържането на извършителя-49-годишен местен жител, участваха и спецполицаи. Мъжът се бе затворил в дома си, където живеел с родителите си. Във фаталния ден майка му и баща му били при съседи, където се подготвяли за погребение. Минути след деянието майката на убиеца се прибрала в къщата, а мъжът нападнал и нея с брадвата. Жената успяла да избяга, заключвайки дома и търсейки съдействие от пристигналите вече полицаи в селото.

49-годишният мъж от години се лекувал в психиатрията в Кърджали. Само дни преди убийството бил освободен от здравното заведение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    61 0 Отговор
    Тогава да вкарат в затвора отговорните за това опасен психично болен да е на свобода!

    Коментиран от #2

  • 2 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Пуснали са го не лекарите, които постоянно апелират, че болните са много( и ще стават все повече) и пари за психиатричните заведения няма, виновни са политиците, които всички без изключение са с отклонения.Така че за последните трябва да се отвори по–голяма психиатрия и всичките там.
  • 3 Ххх

    22 0 Отговор
    То човек като слуша ежедневно какво става, няма желание и да пише. Пишеме си по форумите и преливаме от пусто в празно. А Тиквата ще отиде с джипа си да среже лентичката на поредната магистрала и да ни обясни колко хубаво си живееме под крилцето му.

    Коментиран от #5

  • 4 Ум царува ум робува

    18 0 Отговор
    Абе не мога да разбера-ако бабата го беше свитнала щяха ли да я съдят-нали е невменяем, закона не го лови, значи......нали ме разбирате!
  • 5 Предлагам

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ххх":

    Тъй като е по строежите, така и така харчи народна пара по свое и сие управляващи усмотрение, поне за една по–голяма психиатрична болница да отдели пари, па после всички да се наредят да режат лентата, ама отвътре.
  • 6 Чочо

    14 0 Отговор
    Пуснете го тоя в парламента бе.....дайте му и 10-15 секири

    Коментиран от #7

  • 7 Друг луд

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чочо":

    Умна идея, но тогава ще го изкарат вменяем, какъвто всъщност ще бъде, ако се развихри там.
  • 8 Трайко Теменужков

    2 0 Отговор
    Ей затуй в маалата гласувами за ГЕРП - родили сме са начи
  • 9 Семеен познат

    11 1 Отговор
    Аз познавам синовете на убитата женица и мога да ви гарантирам, че ако го пуснат или когато го пуснат, лудия ще бъде зверски и мъчително убит, именно от децата на жената. Спаси се по време на убийството, че децата и бяха в чужбина, но пуснат ли го е заклан.
  • 10 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ДА ТАКА Е !!! НО КОГАТО СЛЕД 5 ГОДИНИ В КЛИНИКА -РЕЗУЛТАТЪТ Е ОТРИЦАТЕЛЕН -СЕ "ХВЪРЛЯ В РЕКАТА" ПО СТАР СПАРТАНСКИ ОБИЧАЙ ---ОТЦЕЛЯВАШ ИЛИ НЕ !!!!!!!!!!!!!ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГО УБИЕ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ !!!!!!
  • 11 Мартин

    7 0 Отговор
    Ако те хванат с марихуана - влизаш в затвора. Ако отсечеш главата на старица с брадва - ще ти помогнат да се лекуваш. ДЪРЖАВАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, ПОЛИТИЦИТЕ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, ЕПОХАЛНО ПРАВОСЪДИЕ! УНИКАЛНИ ЗАКОНИ! РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ! ЕВАЛА! ЕВАЛА! ЕВАЛА!
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Докато в България няма единен регистър на шизофрениците, такива случаи ще са чести. Сега шизофрениците се водят на отчет само в заведението към което са диспансеризирани.

    Коментиран от #13

  • 13 Фаци

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Това не е Шизофрения, а убийство от пиянство или свада, кавги, ревност,... Шизофреници са само йогите. Горкият убиец? Дано Ши,зофрениата го научи да иде, да да видиш как следващите ще го орешетят за 99 години. изтепа съдиите дето го пущат и 🐰