Last news in Fakti

30 Август, 2022 08:40 1 723 7

Мъж нападна фелдшер, който му обработвал раната

  • нападение-
  • удар-
  • фелдшер-
  • момчилград

Пациентът е станал агресивен, ударил е колегата по рамото, след което е избягал. Уведомена е полицията и е арестуван”, каза д-р Атанас Митков, началник на Спешния център в Кърджали

Мъж нападна фелдшер, който му обработвал раната - 1

Поредно нападение срещу медик. Фелдшер от Момчилград е бил ударен от пациент.

Случаят е от събота. В Спешния център в Момчилград е получено повикване за пациент с прорезна рана от село Багрянка. На място отива екип, който обработил раната. Насочили го за хирургически шеф. Пациентът е отказал. След около час и половина обаче пристигнал във филиала в Момчилград сам. На работа вече била нощната смяна.

„Колегата Юлиан Ангелов му обработвал раната и я е промивал с кислородна вода. Пациентът е станал агресивен, ударил е колегата по рамото, след което е избягал. Уведомена е полицията и е арестуван”, каза д-р Атанас Митков, началник на Спешния център в Кърджали пред Нова тв.

Д-р Юлиан Ангелов твърди, че не е дал повод за агресия. „Видях го, че беше в нетрезво състояние и леко агресивен. Тогава поканих и една от жените да ми помогне. Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари по рамото. Отдръпнах се. Жената отвън се намеси, започнаха да го дърпат. Той ме обиждаше и се заканваш”, разказа д-р Ангелов.

Той вече се замисля дали да продължи да работи в Спешния център.

Според д-р Митков от началото на годината има 3-4 вербални нападения над медици.

„Уведомили сме полицията. Имаме и една присъда по такъв случай”, каза д-р Митков. Притеснява се обаче, че вече има примери на напуснали медици. „В Хасково имаше нападната млада лекарка, която напусна. А кадровият дефицит е един от основните проблеми не центровете за спешна помощ”, обясни д-р Митков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    Голям РОМ ‼️‼️‼️
  • 2 Пъци

    7 1 Отговор
    От пияните и лудите бягат.Що пък някой да му е длъжен на мизерния отпадък-сам се е превърнал в такъв.Затова като изтрезнее,тогава медицинска помощ-ако ще.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жоро

    7 0 Отговор
    Много правописни грешки!
  • 5 провинциалист

    10 1 Отговор
    Заглавието трябва да е "Евроатлантическа ценност нападна фелдшер, който й обработвал раната"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Грешката на спешната

    4 2 Отговор
    В коя друга държава за порезна. рана ще ти дойде линейка. В същото време някой с инфаркт или инсулт може да не я дочака, щото някой си се.порязал от гзръщина.