Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 19:57 2 878 10

МВР: Иззети са над 11 тона канабис в Благоевградско

  • канабис-
  • банско-
  • наркотици-
  • дрога-
  • благоевград

Акцията на полицията и жандармерията е проведена на 1 и 2 октомври

МВР: Иззети са над 11 тона канабис в Благоевградско - 1
Снимка: МВР

Съвместна специализирана полицейска операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена на 1 и 2 октомври т.г. от криминалисти на ОДМВР-Благоевград и служители на Дирекция "Жандармерия“.

В хода на операцията в днешния ден е задържан 41-годишен мъж от с. Илинденци, криминално проявен. При претърсване в дома му са намерени и иззети близо 57,1 грама сух канабис и електронна везна, по която направения полеви наркотест е отчел следи от канабис. В прилежащ имот, ползван от него, са открити около 12 полусухи канабисови растения с общо тегло около 1,400 кг, а в близост до къщата - чувал с около 4,400 кг сух канабис.

При съвместните действия в нива в местността "Бранището" полицаите намерили засадени 11 растения с общо тегло около 89 кг и приблизително 78 полусухи растения с общо тегло около 20,300 кг, положени да се сушат. След направен полеви тест всички растения са реагирали положително на канабис.

Същевременно полицейски служители на РУ-Сандански извършили процесуално-следствени действия в района на местността "Дигнен камен", където открили две ниви, засадени с общо 1469 растения, с тегло 11 400 кг, реагирали положително на канабис при извършения полеви наркотест. На други 54 канабисови растения, с общо тегло около 108 кг, попаднали техни колеги от РУ-Петрич при претърсване на нива в обезлесен участък в местността Дурчовец.

Ден по-рано служители на РУ-Банско засекли на ул. “Георги Бенковски“ в града 22-годишна местна жителка, от която иззели две полиетиленови пликчета с около 3,22 грама амфетамин. В хода на работата по случая те претърсили и жилището ѝ, където намерили още 3,32 г от същата дрога. Последвало задържането ѝ в полицейския арест.

Работата по образуваните по образуваните по случаите досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тумба

    17 2 Отговор
    И какво ще пушим?
    Пак внос, убивате местното производство?!
    Нищо българско не остана.
  • 2 Хмм

    10 1 Отговор
    България може да стане световен лидер в производството на канабис, който може да бъде ползван освен за релаксиране, за медицински цели и производство на гориво и хартия. Абе билката може да се преработва за безброй цели. И всичко е еко и био. Ама цъ. Нали трябва петрол да купуваме и с него да бачкаме.
  • 3 Мартин

    9 2 Отговор
    Марихуаната не е наркотик, легализирайте я най-накрая главоци.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мартин":

    Маринчо, съдейки по себе си - ДА, не води до пристрастяване, но в масовият случай е първата стъпка в света на наркотиците. Напушените са не по-малко неадекватни от пияните, а смесиш ли трева с концентрат си става направо опасно. От друга страна редовното прекаляване с ганджата прави на компот мозъка ти .

    Коментиран от #6

  • 5 Жалко

    14 0 Отговор
    Къде ли другаде в Европа се правят такива акций эа трева. Ако пък те хванат с 1 цигара си най големия престъпник или някоя баба на село. Иначе пиян мангал утрепе някой е по малко эло от човек с трева. Така ще е като ни управляват прости хора. Чалгарщина, циганиэация и масово иэтъпяване цари тук.
  • 6 Мартин

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Приятелю, никой не твърди, че треволяка е най-доброто нещо което човек може да прави. Смятам обаче, че АЗ САМ трябва да имам ПРАВОТО да ИЗБЕРА дали да се тровя и с какво да го правя.
    Мисля, че грешиш що се отнася до тезата за "първата стъпка" - помисли, за един хазартен тип, има ли значение на каква игра залага? Всеки има примери от своя живот, че хазартните личности са способни да рискуват много на най-нелепите неща. Има и друга анти-теза, марихуаната е много популярна и често се правят тестове за нея и още 4-5 от другите популярни стимуланти или опиати. Това кара хората да търсят нещо друго което да им донесе същото чувство, но без риск да бъдат хванати - пробват се всякакви "нови дизайнерски" неща, които нерядко водят до необратими последици.
    Най-важното - правото на личният избор. Щом мога да пия 1-2-5 литра алкохол, да изям 73 шоколада, да пия по 8 литра газирано на ден, да тренирам ММА, да се катеря по скали без предпазни средства, ЗАЩО да не мога да пуша трева, кой от какво се страхува?
    Приемам, че е относително дали има повече ползи или повече вреди, при най-лошият сценарии аз ще навредя на себе си, като ефект върху обществото с какво се различава от останалите наркотици - алкохол, кафе, тютюн, захар? Слънчогледовите семки са доказано пристрастяващи, богати са на мазнини и се ядат с обилно количество сол - колко пъти по-опасни са те за здравето на човек от тревата?

    Коментиран от #7, #10

  • 7 martines

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мартин":

    Правилно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А братя Галеви фанахте ли

    1 1 Отговор
    Прости ушеви
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.