Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 12:33 3 746 16

Екшън във влака Варна - София заради пияни вандали

  • пияни-
  • вандали-
  • влак-
  • варна-софия

Полицаи свалили буйстващите мъже на гара Мездра

Екшън във влака Варна - София заради пияни вандали - 1
Снимка: varna24.bg

Екшън се разигра в нощния влак Варна - София, споделиха пътници, останали шокирани от преживяното, цитирани от Varna24.bg.

Ето и разказът на млад мъж от Варна, пътувал с приятелката си за столицата по време на тормоза, продължил с часове:

"Качихме се от гара Шумен в нощния влак, който тръгва в 22 часа от Варна и пристига в 6 часа сутринта на гара София. Още със сядането в нашето купе, от съседното се чуха разправии на висок глас, последваха викове и закани към пътник.

След десетина минути човекът се изнесе. Заплахите обаче не спряха, а започнаха да зачестяват, последваха и ругатни към всеки, който премине в коридора покрай купето на двамата агресивни мъже, на видима възраст около 30 години, които явно се бяха качили от Варна.

Влакът беше препълнен, но никой не смееше да влезе в купето им. След като нямаше кого да тормозят в купето си, въпросните лица започнаха да трошат и да блъскат, започнаха да ходят по коридора на влака и да се чудят с кого да се заядат.

Дойдоха полицаите от влака, направиха им забележка и бързо си тръгнаха. Мъжете, които не бяха от ромски произход, но приличаха на някакви пройдохи, не само не спряха, но се амбицираха.

Започнаха да вилнеят, строшиха прозореца на купето. Тогава се обадихме на тел. 112, за да ги информираме, че очевидно дежурните полицаи не могат да се справят с тия олигофрени. След малко униформените се върнаха и седнаха в купето на двамата буйстващи.

Това обаче не реши проблема, крясъците и заплахите вече към тях продължиха. Втори път се обадихме на тел 112, защото часове наред вече търпяхме тормоза на тия малоумни индивиди. Нищо не се промени.

При третото ми обаждане обясних, че ако не се намеси полицията и свали тия двамата от влака, ще последва саморазправа на граждани, защото вече много хора им бяха набрали и бяхме на косъм да ги ошамарим. Но обясних, че не сме в Афганистан, а в нормална държава, където гражданите трябва да разчитат на полицейска защита.

И така на гара Мездра, след 4-часов тормоз за нас, а вероятно много по-дълъг за пътуващите от Варна, на гарата влакът беше посрещнат от десетина полицаи, строени в шпалир, които нахлуха във влака и изведоха двамата самозабравили се мъже.

Последваха бурни овации от хора, натрупани по прозорците, които с викове и аплодисменти изпратиха полицаите и двамата задържани.

Потресен съм от преживяното и смятам, че трябва да има филтър при качване във влака, като пияни, дрогирани и въоръжени лица не трябва да се допускат по никакъв повод, като се има предвид че пътуват много беззащитни жени и деца, които са изложени на сериозен риск при подобни обстоятелства", сподели младият варненец.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ВарнЯ сум

    15 12 Отговор
    Младия варненец, който се качил от гара Шумен )))
  • 3 Циганин

    7 35 Отговор
    Ако имаше цигани във влака сега статията щеше да е със заглавие ,, нагли цигани пребиха младежи във влака''. И сега ония двамата щяха да са потърпевши щото ние такива много много не ги чакаме.

    Коментиран от #6, #12, #16

  • 4 Северо Не Пропаднал

    22 4 Отговор
    Младежо, много си прав и искрено ти съчуствам, но гамените(независимо, че не са от сорта манго), като се обърнат към БХК, ще ги изкарат невинни агънца, дето им се ограничава правото за свободно придвижване. Да ти не дава Господ от Мездра, през Бойчиновци, за Видин, Лом и Монтана( крайна спирка Берковица) да пътуваш, че тогава ще се нагледаш и на по–страшни неща.
  • 5 газ ток

    18 4 Отговор
    Е какъв ше е тоя филтър, на качване да духаш на дрегер и да ти вадят тест за адекватност ли? :D Просто куките да се бяха появили по-рано.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    27 0 Отговор
    От цялата история не разбирам за какво е била охраната там, след като нито се е намесила, нито е предотвратила, нито е арестувала тези след вербална агресия и вандализъм? За какво въобще са там? Всеки може да им направи забележка, ама не всеки има законовите правомощия за повече действие, без да бъде подведен след това под наказателна отговорност. Нали са охрана, да действат, ако не могат те да сигнализират на МВР, а не гражданите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Разликата е

    11 0 Отговор
    Само в цвета на тена
  • 10 ОНЯ СЪЩИЯ

    15 3 Отговор
    А пак говорете за Щатите,че е кочна.......Щото това да беше се случило в ,,кочината,, САЩ, на тези синковци отдавна да бяха им изяли житото....
  • 11 Мартин

    13 3 Отговор
    Пак пияндета вилнеят, ама ние се борим срещу марихуаната - тя е най-опасното нещо. Алкохола го продаваме през 6 метра в денонощни магазини 24/7, бачкат и на нова година.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай Иван

    17 1 Отговор
    Шматки такива що не сте ги наритали и още на първата гара да ги смъкнете като чували с картофи . Аман от тая еврогейска сдържаност.

    Коментиран от #14

  • 14 СТАВРИ

    29 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Иван":

    Прав си бай Иване.........Ама проблема е там,че българина е шубелия и дори някой да беше скочил да ги нарита,поне 10 човека щяха да снимат с телефоните и да гледат сеир,вместо да му помогнат.....
  • 15 eto ti

    1 0 Отговор
    Просто на билета за влака трябва да пише " Ако не спазвате благоприличие и не се съобразявате с останалите пътници ще бъдете НАРИТАНИ и ИЗХВЪРЛЕНИ В ДВИЖЕНИЕ !!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.