3 Ноември, 2019 17:35 3 086 5

Митничар в контрабанда на 18 кг. злато и сребро

  • белезници-
  • контрабанда-
  • митничар

Недекларираният ценен товар минал през ГКПП "Капитан Андреево"

Митничар в контрабанда на 18 кг. злато и сребро - 1

Прокуратурата разследва случай на контрабанда на 18 килограма сребро и златни накити през ГКПП "Капитан Андреево" с участието на митничар и близък на кандидат за кмет в Свиленград, съобщи БНР.

В петък вечерта пред граничния пункт "Капитан Андреево" е преминал джип, пътуващ от Турция, шофиран от мъж от Свиленград. Автомобилът е пропуснат от проверяващия митничар. По-късно е проверен след изхода от пункта от икономически полицай и върнат за щателна митническа проверка.

Оказало се, че в автомобила се пренасят контрабандно 18 килограма сребро и златни накити, както и 140 литра пестициди, които са строго забранени за внос.

Задържан е шофьорът на автомобила, който е съпруг на кандидат за кмет на Свиленград от първия тур на изборите. Арестувани са пътуващата в автомобила жена и митничарят. След полицейското задържане от 24 часа и проведените разпити, те са били освободени.

Прокуратурата е поела случая, а данни от разследването ще бъдат огласени в началото на идващата седмица, отбелязва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трола

    17 1 Отговор
    А сега да проверят началник смяната с прякор ,,Шмекера” пък да не се окаже, че задържаният със стоката е първи приятел на баща му - Шмекер старши!!!!
  • 2 Евреин

    12 0 Отговор
    При митничарите длъжността се предава по наследство, няма как да не са си "близки"
  • 3 Кокото

    0 0 Отговор
    Петък Вечер, .... греда :)
  • 4 Многомашиник

    0 1 Отговор
    Тва да не е Васко Минчев бе той е всеяден
  • 5 Васко Минчев

    0 0 Отговор
    Аз съм по горивата и алкохола бе леваци