Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 20:52 3 395 9

Условна присъда за търговец на гласове от Ямбол

  • купуване на гласове-
  • ямбол-
  • условна присъда

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно

Условна присъда за търговец на гласове от Ямбол - 1
Снимката е илюстративна

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът постанови наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за срок от три години, спрямо Минчо И.

Той е признал всички факти от обвинителния акт и е признал вината си. В периода от 27.10.2019 г. до 03.11.2019 г. предложил на две лица от Ямбол сума от по 20 лева на всеки от тях, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право при провеждане на местни избори за общински съветници и кмет на Община Ямбол, в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно и има значението на влязла в законна сила осъдителна присъда.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    12 0 Отговор
    А за кого е купувал?

    Коментиран от #3

  • 2 Рамбо

    9 0 Отговор
    ЕФЕКТИВНА, ЕФЕКТИВНА ЗА ТАКИВА !!!
  • 3 Реалист

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Еее за кой за групировката геп.
  • 4 Жалък гласоподавател

    12 0 Отговор
    Тази присъда казва-купувайте, продавайте гласове, това не е престъпление, по скоро дребно нарушение.
  • 5 Кой68

    8 1 Отговор
    Стимула за купувачите на гласове продължава...Ето туй се казва правова държава...Да жиней,живей демокрацията...Ураааааа....
  • 6 Браво бе!

    8 2 Отговор
    Те този Минчо някой си,беше най опасния купувач на гласове!Сега всичко ще върви по вода!...до следващите избори.
  • 7 Цвета на нацията

    1 0 Отговор
    До следващите избори ще е напълно реабилитиран!
  • 8 realist

    1 0 Отговор
    Всичко може да бъде толкова лесно... Електронно гласуване и КРАЙ на всички партийни, селски тарикатлъци...
  • 9 гост

    2 0 Отговор
    Поредното доказателство, че от държавата полза няма. В Италия като хванат трафикант на емигранти и му слагат 20г. ефективен затвор по бързата процедура при наличие на достатъчно доказателства и залавяне на място. У нас колкото и доказателства да има се повдигат някакви обвинения и след много месеци или години се стига до условна присъда, делото се отмята в списъка като приключено, клиента е доволен, защото условната присъда е най-смешното нещо, което съд може да издаде, един вид като размахан пръст.
    Бутни го за 10г. в затвора, след това бутни още 10 човека като него. Следващата година смелчаците ще се замислят дали искат да купуват гласове за някоя партия и да рискуват да лежат 10г. или ще откажат. Сега прокуратурата им казва, давай смело, после ще те пуснем.