20 Ноември, 2019 15:27 2 545 6

Мъж постави бомба на бившата си, заради издръжка на дете

  • бомба-
  • черноград

За късмет бомбата се ударила в парапет, паднала в двора и се взривила, изкопавайки яма с диаметър 30 см

Мъж постави бомба на бившата си, заради издръжка на дете - 1

Полицията в Бургас задържа 34-годишен мъж от Средец, поръчител на взрив, избухнал в двора на къща в айтоското село Черноград на 19 февруари, който по чудо не взел жертви. Това съобщиха на извънреден брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

А.К. е арестуван при полицейска операция на 18 ноември, когато е задържан и извършителят на бомбения атентат Д.Н. от руенското село Дъскотна. В дома му са открити ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсул-детонатор, шнурове и голямо количество бойни патрони, 22 калибър, предава 24 часа.

До ареста на двамата се стигнало след разследване, при което са били използвани и СРС-та, каза прокурор Чинев. Установено е, че поръчителят платил 2500 евро на Д.Н., който около 02,20 ч. на 19 февруари метнал самоделна бомба с еквивалент на 400-грамова тротилова шашка към терасата на двуетажна къща в Черноград.

За късмет бомбата се ударила в парапет, паднала в двора и се взривила, изкопавайки яма с диаметър 30 см. По време на взрива в къщата била само една възрастна жена, която не е пострадала. Това бил домът на родителите на жената, с която поръчителят А.К. бил в конфликт. Ябълката на раздора било оспорвано бащинство.

Мъжът отказвал да признае детето, но след като бащинството било безспорно установено, бил осъден да плаща издръжка. А.К. не давал парите, поради което районната прокуратура образувала досъдебно производство срещу него.

След изплащане на дължимата сума то е било прекратено, каза прокурор Чинев. Явно вбесен от развоя на събитията А.К. решил да отмъсти и поръчал взрива на криминално проявения Д.Н. от Дъскотна.

За подбудителство задържаният мъж от Средец може да получи от 1 г. до 8 г. лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Мишо

    12 0 Отговор
    без РПГ не мрат гадините .....и мойта тъща не ще да яде гъби и ни мре и ни мре
  • 2 Бат Мишо

    4 2 Отговор
    и в аспуха да и натикаш бомбата само ще стане по лаком НО въпреки това ще остане по малък от устата и на тъщата ....заглавието е неточно- човека е изкал да избие вредителите не да навреди на жена си
  • 3 Дидо

    3 2 Отговор
    Ми Божинката и Благо какво да кажат,като им съдират йожите....... тях мислите ли ги ????
  • 4 Право Не Съдие

    3 0 Отговор
    Имал 2500евро да плати за бомба, а не може да плаща издръжка за собственото си дете! Само да попитам някой има ли информация колко родители( майки и бащи) не плащат присъдената за зецата им издръжка. Процедурата– година ,две– жалба до прокуратурата, показания в районното, после при дознател, после същата процедура спрямо длъжника(ако го открият), ...и т.н. Призовки, неявявяне, служебен адвокат на неоткрития длъжник и така поне година(в най–добрия случай). Накрая пробация, втория път пак пробация и така...А дедето/децата растат, дрехи, храна, учебници, сметки– всичко за родителя, който ги отглежда.
  • 5 Анна

    7 1 Отговор
    Кретен! Мръсна сган! За какво ги правят тези деца? За да живеят в ад, защото родителите им са долнопробна измет? Чудно, за това такива деца стават проблемни. Заради родители изроди като този олигофрен. Никога българинът няма да живее добре, защото е измет.
  • 6 Абе кви са тия олигофрени

    1 0 Отговор
    И тоя как има цял боен аресенал и никой не знае хахаха