27 Ноември, 2019 14:42 1 826 6

Смешна присъда за джигит, убил майка си в катастрофа

  • катастрофа-
  • джигит-
  • убийство

Шофьорът летял бясно и не можел да спре

Смешна присъда за джигит, убил майка си в катастрофа - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Монтана призна подсъдимия Б.М. за виновен за причинено от него пътно-транспортно произшествие, при което е причинил по непредпазливост смърт на възрастна жена и го осъди на една година и четири месеца „Лишаване от свобода“ условно.

Произшествието е станало на 2 ноември 2016 година на обходния път на областния град, при отбивка към Индустриална зона. При управление на лекия си автомобил „Сузуки Лиана“ 61-годишният тогава Б.М. нарушил правилата за движение по пътищата.

Мъжът не се движел с такава скорост, че да може да спре и пропусне участниците, които имат предимство, а също така не спазил знак за навлизане в път с предимство.

Той отнел предимството на насрещно движещ се автомобил "БМВ" вследствие на което двете коли се сблъскали и причинил по непредпазливост смъртта на 87-годишната Ц.С. – негова майка.

Пред съда подсъдимия се призна за виновен, призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и се съгласи делото да бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Б.М. получи присъда от една година и четири месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието бе отложено за срок от три години.

Съдът лиши подсъдимия и от правото да управлява МПС за срок от една година. Б.М. бе осъден също да плати по сметка на областната дирекция на МВР в Монтана 660.59 лева за направени по досъдебното производство разноски.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд в 15 дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    11 4 Отговор
    Егати простака с простотията си убил майка си ???
  • 2 О.Ч.З

    13 2 Отговор
    Живеем във правова държава където се гледа върховенството на закона сега излизам газя едно куче и получавам по голяма присъда

    Коментиран от #4

  • 3 Враца Баце

    6 2 Отговор
    А аз се чудех как да се отърва от жената.16 месеца условно, това си е чиста далавера.
  • 4 ххх

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "О.Ч.З":

    Аз бих ти дала доживотна за това.

    Коментиран от #6

  • 5 Кой68

    1 0 Отговор
    Стимулирането на дебилите продължава.....Няма по-справедлив съд от Българския.....
  • 6 О.Ч.З

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ххх":

    Значи за да стане това трябва да вляза във близкият магазин и да открадна хляб