Last news in Fakti

6 Декември, 2019 15:50 2 427 6

Откраднаха рядък вид папагал от зоопарка в Добрич

  • папагал-
  • зоопарк-
  • зелена амазона

7-годишният Пепо не е задигнат от случаен човек, убеден е директорът Християн Христов

Откраднаха рядък вид папагал от зоопарка в Добрич - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

От Центъра за защита на природата и животните в Добрич е откраднат папагал от редкия защитен вид "зелена амазона", който е дива форма, съобщиха от МВР.

"Крадецът е проникнал в помещението с още около 70 птици като е разбил катинара. 7-годишният Пепо, който е в неизвестност, е от семейството на големите папагали, много е дружелюбен, умен и социализиран", разказа директорът на зоопарка Християн Христов, цитиран от Dunavmost.com и БТА.

По думите му, птицата, чиято цена стига до 3000 лева, не може да бъде продадена на легалния пазар без документи за произход, които се съхраняват в зоопарка.

"Посегателството не е извършено от случаен човек, а от познавач, който е идвал в зоологическата градина, оглеждал е и е откраднал най-ценната птица. Нека злосторникът да знае, че когато Пепо е стресиран, крещи и може да бъде чут надалече", каза директорът на зоопарка.

Християн Христов допълни, че ще направят всичко възможно да издирят птицата и ще търсят отговорност от фирмата, която охранява центъра. Зоопаркът в Добрич, който е изграден по българо-швейцарски проект, е дом на повече от 300 животни от 65 вида.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 1 Отговор
    и пишман природозащитниците българета, започнаха да продават наличните активи.
  • 2 гост

    6 2 Отговор
    аиде пепо скачаи на скарата
  • 3 Лорчето, ценител на хубавото...!

    4 0 Отговор
    Ох на мама хубавия...!
  • 4 ИЯО запознат

    0 1 Отговор
    Пепо вече е заклан и няма кой да го чуе.
  • 5 Пепо вече треска пеповица😂😂😂

    1 0 Отговор
    Ше я прави жина
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.