Last news in Fakti

18 Декември, 2013 20:53 3 313 0

Тигър разкъса служител на зоопарк

  • тигър-
  • зоопарк-
  • инцидент

Животното е от редкия вид южнокитайски тигри

Тигър разкъса служител на зоопарк - 1
Снимка: БГНЕС

Служител на зоопарк в Шанхай загина, след като тигър го нахапа до смърт, съобщава Дейли Мейл.

Според местните загиналия се казва Джоу. Той влязъл в клетката на 9-годишното мъжко животно за да я почисти, но повече не излязъл от нея. От управата на зоопарка обявиха, че към този момент се води разследване за причините довели до инцидента. Според тях всички мерки за сигурност в клетката на тигъра са били взети.

Хищникът е от вида южнокитайски тигър. Този вид е бил възприеман като вреден и е на изчезване, след години на преследване и изтребление. Към момента могат да се срещнат само няколко подобни животни, населяващи различни зоопаркове. От 1996 г. видът е класифициран като критично застрашен от Международния съюз за опазване на природата. Към момента само няколко подобни тигъра живеят на свобода в дивата природа.

Зоопаркът в Шанхай е един от най-популярните и посещавани в Китай. В него живеят над 6000 животински вида, сред които редките китайска панда и двугърба камила.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА